StoryEditor

Úrad stojí za Sokolom

04.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Arcibiskupský úrad tvrdí, že niektoré subjekty sa snažia o negatívnu interpretáciu slov a postojov arcibiskupa Sokola. Ten v televízii vyhlásil, že obdobie totalitného slovenského štátu bolo obdobím blahobytu a prezidenta Tisa si veľmi váži.

Arcibiskupský úrad tvrdí, že niektoré subjekty sa snažia o negatívnu interpretáciu slov a postojov arcibiskupa Jána Sokola. Ten v televízii TA3 vyhlásil, že obdobie totalitného slovenského štátu bolo obdobím blahobytu a prezidenta Jozefa Tisa si veľmi váži. "Pán arcibiskup zásadne odmieta a dištancuje sa od akejkoľvek nespravodlivosti a porušovania ľudských práv, ktoré sa dialo v období existencie vojnovej Slovenskej republiky," uviedol hovorca Arcibiskupského úradu Tibor Hajdu.
Ladislav Richter z Rady mimovládnych organizácií rómskych komunít adresoval Sokolovi otvorený list, v ktorom poukazuje aj na vznik pracovných táborov pre Rómov či zaisťovacieho tábora v Dubnici nad Váhom pre celé rómske rodiny, z ktorého boli neskôr rómski občania deportovaní do pracovných a vyhladzovacích táborov tretej ríše.
V podobnom duchu sa vyjadril i Ústredný zväz židovských náboženských obcí v SR, podľa ktorého katolícky hodnostár zabudol pri opise údajného obdobia blahobytu spomenúť deportácie 70-tisíc občanov do koncentračných táborov, kde bola väčšina zavraždená.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. máj 2024 03:31