TASR
StoryEditor

Kritika z Mosta: Kým Kaliňák s Gašparom neodstúpia, vražda nebude uspokojivo uzavretá

28.02.2018, 18:47
Autor:
chochoTASRTASR
Predseda poslaneckého klubu Mosta by na mieste ministra vnútra odstúpil z funkcie.

Zo strany Most sa začínajú v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a informáciami o možnom napojení ľudí z Úrady vlády na taliansku mafiu objavovať kritické hlasy do vnútra koalície, ktorou je tento politický subjekt spolu so Smerom a SNS súčasťou.

Štátny tajomník ministerstva kultúry za Most Konrád Rigó spochybňuje, či je možné úspešne uzavrieť vyšetrovanie, ak bude na čele rezortu vnútra Robert Kaliňák a šéfom polície Tibor Gašpar. 

"Je zrejmé, že kým minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru Tibor Gašpar neodstúpia zo svojej funkcie, prípad krutej dvojitej vraždy a vyšetrovanie politických kontaktov v talianskych mafiánskych kruhoch sa pre našu spoločnosť nemôže uspokojivo uzavrieť," napísal na Facebooku Rigó.

V tomto prípade podľa neho ide o taký problém a zaťaženie pre spoločnosť, že čakanie situáciu nevyrieši. "Treba sa postaviť pred ľudí a naliať čistú vodu do pohára! Dnes!" uzavrel svoj status na sociálnej sieti štátny tajomník.

V HNtelevízii si pozrite aj rozhovor so šéfom investigatívneho tímu portálu Aktuality.sk Marekom Vagovičom:

​Gál by odstúpil

K pozícii Kaliňáka sa vyjadril aj predseda poslaneckého klubu Mosta Gábor Gál, ktorý by na mieste ministra vnútra odstúpil z funkcie.

"Ja by som ten tlak nezvládol," odpovedal Gál na otázku, či by Kaliňák mal odstúpiť v súvislosti s vraždou novinára, podozreniami na prepojenie politikov s talianskou mafiou a nedôverou verejnosti vo vyšetrenie podozrení.

Gál na druhej strane privítal, že Mária Trošková a Viliam Jasaň opustili do vyšetrenia vraždy svoje pozície na Úrade vlády. Ich odchod bol jednou z požiadaviek Mosta. Strana má podľa neho obavy, že aj keď sa podarí vyšetriť vraždu a spomínané podozrenia, verejnosť tomu nebude dôverovať.

Odmietli spájanie s vraždou

Hlavná štátna radkyňa Trošková a šéf krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády Jasaň včera oznámili, že opúšťajú až do vyšetrenia dvojitej vraždy svoje pozície. Zároveň odmietli spájanie ich mien s vraždou a rodinám zavraždených vyjadrujú úprimnú sústrasť.

​Z funkcií odchádzajú, lebo ich mená sú podľa ich slov zneužívané v politickom boji proti premiérovi Robertovi Ficovi. Trošková s Jasaňom majú mať podľa medializovaných informácií väzby na taliansku mafiu. Práve talianska stopa sa spomína ako jedna z možných pri vyšetrovaní úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice.

Telá zavraždeného páru našla polícia v nedeľu (25.2.) v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Podľa Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 04 - Modified: 2024-02-21 12:24:21 - Feat.: - Title: Nevyšetrenie vraždy Kuciaka je "smutnou vizitkou" špeciálnej prokuratúry a NAKA, vyhlásil Taraba 05 - Modified: 2024-02-21 12:11:47 - Feat.: - Title: Nezabúdam na smrť Jána a Martiny. Čaputová si uctila pamiatku zavraždeného novinára Kuciaka a jeho snúbenice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 06:03