StoryEditor

Smer stratil cit pre realitu, vyhlásil Maďarič. Viacerí by si mohli zobrať príklad, povedal Kiska

05.03.2018, 12:50
Marek Maďarič končí po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky ako minister kultúry.

Marek Maďarič sa hodine stretol s prezidentom Andrejom Kiskom, aby mu odovzdal abdikačný list.

Mnohí by si mohli brať príklad

"V stredu poverím pána Pellegriniho dočasným riadením ministerstva kultúry," povedal Kiska novinárom. Vyhlásil to po dohode s vládou.

"Mnohí iní by si mohli brať príklad," povedal prezident o odchode Maďariča.

"Na mojich dôvodoch sa nič nezmenilo," vyhlásil Marek Maďarič. "Musím s určitou ľútosťou povedať, že som sa o tom, že ministerstvo kultúry povedie pán Pellegrini dozvedel od pána prezidenta," povedal.

Zmeny vo vláde musia prísť

"Dnes je jasné, že k nejakým zmenám vo vláde musí prísť," odpovedal Maďarič na otázku, čo hovorí na rekonštrukciu vlády. Podľa neho by bola situácia pokojnejšia, keby zmeny prišli už v minulom týždni. "Ak zmeny prídu, budú vynútené," dodal.

Podľa Mareka Maďariča je predčasné hovoriť o predčasných voľbách, vládna strana však stratila cit pre realitu. "Ja by som veľmi želal mojim kolegom vo vedení strany Smer-SD, aby našli cit pre realitu," povedal. Ak sa im to podarí, koalícia môže pokračovať, čo by podľa neho nebolo najhoršie.

Opozícia, ktorá dychtí po predčasných voľbách, nie je podľa Maďariča na voľby pripravená.

Maďaričov koniec

Maďarič odchádza z postu ministra kultúry po tom, ako bol zavraždený novinár Aktuality.sk Ján Kuciak s priateľkou Martinou Kušnírovou.

"Neviem si po vražde novinára, či sa už potvrdí alebo nie, že to súviselo s jeho prácou, predstaviť, že by som naďalej pôsobil vo funkcii šéfa tohto rezortu. Z vlády má k médiám najbližšie priamo ministerstvo kultúry. Po tom, čo sa stalo, si neviem predstaviť, že budem len tak pokojne sedieť v kresle ministra," povedal Maďarič minulý týždeň.

01 - Modified: 2023-11-05 14:05:41 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejšia krajina pre novinárov: Na Filipínach počas vysielania zastrelili rozhlasového moderátora 02 - Modified: 2023-05-22 13:37:58 - Feat.: - Title: Advokát Kubina: Hlavný problém rozsudku je už v prvej vete. Čakali, že Zsuzsová pošle Kočnerovi faktúru? 03 - Modified: 2023-05-19 16:07:41 - Feat.: - Title: Rodiny zavraždeného novinára a jeho snúbenice nerozumejú verdiktu súdu 04 - Modified: 2023-05-19 14:30:40 - Feat.: - Title: Rozsudok, na ktorý Slovensko roky čakalo. Zsuzsová je vinná v prípade vraždy Jána Kuciaka, Marian Kočner je oslobodený 05 - Modified: 2023-05-09 07:41:29 - Feat.: - Title: Na súde v Pezinku pokračuje proces v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 02:52