StoryEditor

Pellegrini: Urobím všetko, aby bol nový minister vnútra menovaný už budúci týždeň

20.04.2018, 13:52
Autor:
TASRTASR
Premiér Peter Pellegrini zvolal brífing po skončení rokovania vlády.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) urobí všetko pre to, aby už začiatkom budúceho týždňa mohol predstaviť kandidáta na nového ministra vnútra a požiadať prezidenta Andreja Kisku o jeho vymenovanie do funkcie. Povedal to novinárom s tým, že nový šéf rezortu by mohol na svojej stoličke sedieť už v stredu (25.4.).

Na otázku, či hľadá človeka, ktorý nebude polarizovať spoločnosť tak, ako o tom hovoril Most-Híd, Pellegrini odvetil, že tento post patrí Smeru-SD. "Tak ako Most-Híd aj SNS majú možnosť nominovať si svojich ľudí, tak musí platiť rovnaký meter aj pre Smer-SD. Máme právo vybrať si nomináciu. Pre mňa bude dôležité, že nový minister vnútra musí mať schopnosti a vedomosti na to, aby takýto enormne veľký rezort zvládol," poznamenal.

Za dôležitejšiu personálnu otázku však premiér považuje, kto bude dočasný policajný prezident. "Od nového ministra vnútra očakávam, že konečne sa od polície dá nabok a bude sa venovať verejnej správe, hasičom, záchranárom, klientskym centrám či debyrokratizáci. A políciu nech si riadi policajný prezident," povedal.

Premiér zároveň zopakoval, že kým vedenie strany nevyberie definitívneho kandidáta, nebude sa k jednotlivým medializovaným osobám vyjadrovať.

"Pokiaľ nie je rozhodnuté a predsedníctvo Smeru-SD nerozhodne koho bude nominovať, tak mená komentovať nebudem," dodal.Smer-SD musí nájsť nového ministra vnútra po tom, ako z funkcie abdikoval Tomáš Drucker. Pellegrini už avizoval, že by to chcel vyriešiť do niekoľkých dní.

Rokovanie vlády 14:30 „Plán s externým krízovým manažérom zlyhal, musel som to do rúk zobrať ja," povedal Pellegrini o Druckerovi. 14:18 „Týmito vecami sa nebudem zaoberať. To sú kauzičky, ktoré sa tu denne riešia, nech si ich vysvetľujú zodpovední ministri," odkázal Pellegrini. 14:15 "Želal by som si, aby nový minister vnútra bol známy už začiatkom budúceho týždňa," povedal Pellegrini. 14:10 "Nesúhlasím s tým, čo hovoríte, že 600 miliónov nebude stačiť. 600 miliónov bude musieť stačiť," povedal Pellegrini na otázku ohľadne nového sociálneho balíčka. 14:07 "Máme veľký nepomer medzi úrovňou v regiónoch východného Slovenska a hlavným mestom," povedal Pellegrini. 14:07 Budeme kontrolovať, či sa splnili sľuby, ktoré sme občanom Slovenska dali," povedal Pellegrini.

14:01 Situácia je opäť stabilizovaná. Je najvyšší čas, aby sme si vyhrnuli rukávy a vrhli sa do novej práce," tvrdí premiér. 14:01 Reakcia Petra Pellegriniho „Zažili sme za posledné dni hektické chvíle. Museli sme riešiť akútnu situáciu na ministerstve vnútra, riešili sme policajného prezidenta," povedal premiér Pellegrini. 13:37 "Nenamotáte ma do tejto pavučinky," odpovedal s úsmevom Žiga na otázku, či je zatiaľ Pellegrini lepším premiérom ako Robert Fico. 13:30 „Pripravili sme 38 opatrení na zjednodušenie procesov pri prideľovaní eurofondov," povedal vicepremiér pre informatizáciu a investície Richard Raši. 13:28 „V hre sú viacerí investori v boji o park neďaleko Košíc," potvrdil Peter Žiga. 13:25 „V hre je viacero mien. Ešte tento víkend sa to bude konkretizovať. Predpokladám, že začiatkom budúceho týždňa by ste to mohli vedieť," povedal Žiga na otázku budúceho ministra vnútra. 13:25 Minister hospodárstva Peter Žiga potvrdil, že František Imrecze aj Denisa Saková sú relevantné mená v hre o post ministra vnútra.
13:20 Minister spravodlivosti Gábor Gál neodpovedal, či Denisa Saková je pre Most-Híd vhodnou kandidátkou na post ministerky vnútra. 13:02 Štátna tajomníčka ministerstva financií Dana Meager (nominantka SNS) odmietla odpovedať na otázku, či máme na to platiť z rozpočtu RTVS. "To je mimo tému," povedala po rokovaní vlády.

01 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 02 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 03 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 04 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 05 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 12:28