StoryEditor

Václav Mika predstavil svoje plány. Bude kandidovať na primátora Bratislavy

03.06.2018, 14:00
Autor:
TASRTASRlmlm
Bývalý šéf RTVS skonštatoval, že nechce žiadnu politickú podporu.

Bývalý generálny riaditeľ RTVS Václa Mika bude kandidovať za primátora Bratislavy v novembrových komunálnych voľbách. Svoju kandidatúru ohlásil v Sade Janka Kráľa.

O hlasy voličov sa chce uchádzať ako nezávislý kandidát.

"Nie problémy, ale riešenia budú rozhodovať. Riešenia budú súčasťou programového vyhlásenia," povedal Mika.

​Mika deklaruje, že bude kandidovať ako nezávislý kandidát bez politickej podpory.

"Neprijmem podporu od politického subjektu. Ak ma podporia jednotlivci, s tým problém nemám," podotkol. Svoju kampaň si chce z väčšej časti financovať sám. Zriadil si však aj transparentný účet.

Ako však upozornil, neprijme a vráti dar každému, ktorý mal alebo má obchodný vzťah s hlavným mestom, mestskými časťami či s akýmikoľvek ich firmami a organizáciami.

Taktiež vráti dar tomu, kto mal obchodný vzťah s RTVS v čase, keď jej Mika šéfoval.

Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách zatiaľ ohlásil architekt a hudobník Matúš Vallo. Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných OĽaNO, SaS a Sme rodina. Kresťanskodemokratické hnutie postaví vo voľbách ako kandidátku na bratislavskú primátorku Caroline Líškovú.

Rešpektujem Vaša Miku ako mediálneho manažéra. Bratislava však nie je len magistrát. Riadiť mesto znamená mať k nemu dlhoročný vzťah, mať o neho záujem, poznať príklady dobrej praxe zo zahraničia, mať plán, odborný tím a podporu v zastupiteľstve. Toto všetko ja Bratislavčanom ponúkam. Teším sa ale, že už aj oficiálne poznám ďalšieho protikandidáta a že sa tak môže zintenzívniť aj diskusia o riešeniach problémov nášho mesta,” povedal v reakcii jeho súper v boji o primátorské kreslo Matúš Vallo.

01 - Modified: 2019-10-05 06:57:29 - Feat.: - Title: Raketová politická kariéra Václava Miku narazila. Stačilo pár dní a je koniec 02 - Modified: 2019-09-30 21:38:16 - Feat.: - Title: Môže Sulík uspieť so svojimi novými lídrami? Politológovia hodnotia šance 03 - Modified: 2018-11-09 19:21:20 - Feat.: - Title: "Mika je známa tvár, ale o komunálnej politike nevie nič." Publicista zhodnotil boj o Bratislavu 04 - Modified: 2018-11-09 19:20:49 - Feat.: - Title: Mika vyzval voličov Mrvu, aby ho volili. Vyfarbil sa, mám šancu na veľký úspech, reagoval kandidát opozície 05 - Modified: 2018-11-09 19:26:49 - Feat.: - Title: V hre je zásadná zmena. Rokuje sa o tom, aby sa Mrva vzdal kandidatúry v prospech Miku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 22:03