StoryEditor

V prípade vraždy Jána Kuciaka obvinili ďalšiu osobu, potvrdila prokuratúra

29.09.2018, 15:03
Autor:
TASRTASRchocho
Alena Zsuzsová mala robiť tlmočníčku kontroverznému podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírove obvinili aj 44-ročnú Alenu Zsuzsovú, ktorú v piatok zadržali v Komárne. Informuje o tom televízia Markíza na svojom webe s odvolaním sa na dva zdroje z prostredia polície.

​Informáciu pre HN potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Môžeme potvrdiť, že v predmetnej trestnej veci bolo osobe A. Z. vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou účastníctva. Vyšetrovateľ predložil prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry podnet na podanie návrhu na vzatie uvedenej osoby do väzby. O podnete rozhodne prokurátor v zákonnej lehote," napísala v stanovisku.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného (ŠTS) súdu v Banskej Bystrici prevzal v sobotu návrh na väzbu pre Zsuzsovú. O návrhu bude rozhodovať ŠTS v Banskej Bystrici v nedeľu 30. septembra, rovnako ako o zvyšných troch obvinených. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Zsuzsová podľa medializovaných informácií ovláda taliansky jazyk a mala robiť tlmočníčku kontroverznému podnikateľovi Marianovi Kočnerovi, ktorý je aktuálne vo väzbe kvôli kauze zmenky. Kočner má byť podľa susedov aj krstným otcom jej dcéry.

Blízko ku Kočnerovi

V dome Zsuzsovej na Okružnej ulici na Leteckom poli v Komárne zasahovalo elitné policajné Lynx Commando v piatok.

Podľa svedkov z ulice sa ráno objavili civilné vozidlá s evidenčnými číslami rôznych okresov a parkovali s naštartovanými motormi. Podľa Markízy zo Zsuzsovej domu policajti vyniesli tri igelitové vrecia plné dokumentov.

Neskôr zmizli a okolo poludnia sa objavilo ozbrojené komando. Policajti v civile celé popoludnie vynášali z domu predmety.

Vozila sa v drahých autách

"Len to sme videli, že sa vozí na drahých autách," uviedla o žene jedna zo susediek, ktorá však o nej nič bližšie nevedela. Povedala, že zásah s množstvom civilných vozidiel sa začal zhruba o 11.00 h.

Ženu komando odviezlo krátko po 18.30 h. Kolónu civilných vozidiel komanda sprevádzalo jedno policajné auto.

Okrem Zsuzsovej sú obvinené v prípade vraždy mladého páru ďalšie tri osoby. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry už na ne podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na väzbu. Ido o osoby s inicálami T. S., M. M. a Z. A.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-04-11 11:52:34 - Feat.: - Title: IKEA má problém. Organizácia Greenpeace obvinila firmu z účasti na odlesňovaní rumunských pralesov 04 - Modified: 2024-03-13 09:39:22 - Feat.: - Title: Režiséra Romana Polanského čaká súd. Vinia ho zo znásilnenia z roku 1973 05 - Modified: 2024-03-07 22:25:06 - Feat.: - Title: Americký poddôstojník čelí obvineniu, že predával citlivé informácie do zahraničia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 05:50