StoryEditor

Sudkyňa našla v kancelárii "plošticu"

09.05.2006, 00:00
Sudkyňa banskobystrického okresného súdu Miriam Sninská objavila vo svojej kancelárii odpočúvacie zariadenie. Našla ho v prítomnosti svojej asistentky v zadnej časti stola prisunutého k stene. "Javilo sa, že je to zariadenie s mikrofónom, preto som zavolala predsedu súdu a ten privolal políciu. Policajti povedali, že ide o odpočúvacie zariadenie, ktoré vyhodnotia," uviedla Sninská. Dodala, že sa jej stávajú zvláštne veci -- pre ktoré už šesťkrát žiadala o policajnú ochranu, dosiaľ ju nedostala. Do jej domu sa viackrát vlámali, pred budovou súdu jej zase prednedávnom prepichli pneumatiky na aute.

Sudkyňa banskobystrického okresného súdu Miriam Sninská objavila vo svojej kancelárii odpočúvacie zariadenie. "Javilo sa, že je to zariadenie s mikrofónom, preto som zavolala predsedu súdu a ten privolal políciu. Policajti povedali, že ide o odpočúvacie zariadenie, ktoré vyhodnotia," uviedla Sninská. Dodala, že sa jej stávajú zvláštne veci -- pre ktoré už šesťkrát žiadala o policajnú ochranu, dosiaľ ju nedostala. "Sledujú ma, netrpím paranojou." Hovorkyňa rezortu spravodlivosti Ľubomíra Miklovičová tvrdí, že sudkyňa o ochranu zatiaľ nepožiadala. "Ak tak urobí, ministerka sa obráti na ministra vnútra." Podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej bola "ploštica" zrejme vyrobená po domácky. "Či toto zariadenie bolo funkčné alebo nie, potvrdí až expertíza." Podľa Sninskej mohla byť v kancelárii od vlaňajšieho decembra, pretože vtedy sa tam vraj počas jednej noci opakovane spustilo poplašné zariadenie. Predseda súdu Gabriel Slobodník si netrúfal odhadnúť, kedy sa "ploštica" mohla do kancelárie dostať. "V jej kancelárii sedela predtým iná kolegyňa. Priestor je celý novovybudovaný od leta minulého roka."
Sninská sa prednedávnom dostala do sporu s predsedom Krajského súdu v Banskej Bystrici Ľudovítom Bradáčom, ktorý podľa jej slov povedal, že ju zničí. Pripomenula tiež, že sa jej v minulosti počas pojednávania vyhrážal zabitím Tobiáš Loyka, ktorý je obvinený pre objednanie si vraždy inej banskobystrickej právničky v súvislosti s konkurzom jeho firmy Rašelina Quido. Protistranu v tomto spore zastupoval exminister spravodlivosti Ján Čarnogurský. Jeho meno sa tiež malo objaviť na Loykovom "zozname smrti". "Mám stôl taký zaprataný papiermi, že by som prípadnú plošticu asi aj tak nenašiel. Nemám čo skrývať," povedal. Konkurz podľa Čarnogurského ešte stále nie je uzavretý.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:07