StoryEditor

Kaliňák sa dostal do roztržky s redaktorom HN: Lučanský sa môže stretávať s kým chce

14.12.2018, 23:00
Podľa Roberta Kaliňáka nie je zvláštne, ak sa súčasný policajný šéf v minulosti pohyboval v spoločnosti „závadových“ osôb.

„Vo voľnom čase sa môže stretávať s kýmkoľvek,“ zareagoval exminister vnútra na otázku, či je v poriadku, že sa súčasný šéf policajného zboru stretával s osobami s pohnutou až kriminálnou minulosťou.

Milan Lučanský, ktorý sa zapísal do policajných análov ako človek, ktorý posadil za mreže svojho času najmocnejšieho muža slovenského podsvetia Mikuláša Černáka, sa prednedávnom musel popasovať aj s výraznou kritikou. Tá smerovala najmä na okruh kontroverzných osôb, s ktorými sa dostával do kontaktu.

Kauza Mello

Taktiež sa dostal do konfliktu s exšéfom polície Jaroslavom Spišiakom, ktorý v minulosti naznačil, že Lučanský ako policajt neurobil všetko preto, aby zadržali mafiána Karola Mella. „Kým oni boli policajtmi, Mello bol sústavne na úteku. Keď odišli, podarilo sa nám ho zadržať,“ zaznelo pred rokmi od Spišiaka, ktorého Lučanský za túto vetu hnal aj pred súd.

Lučanský v minulosti sám prehovoril o stretnutí s mužom, ktorý tvrdil, že je Ľudovítom Sátorom, v tom čase známym dunajskostredským mafiánskym šéfom. Podľa Kaliňáka podobné stretnutia nie sú ničím zvláštne a len vyplývajú z náplne policajnej práce.

„Operatívcom neprestávate byť podľa funkcie, ale podľa informácií, ktoré potrebujete k svojej práci. Minimálne polovičkou policajnej práce je odhaľovanie trestnej činnosti nie na základe trestných oznámení, ale na základe vlastných zistení. Skúste si pozrieť zákon, čo má policajt robiť. On robil len presne to, čo mu zákon kázal, aby robil,“ povedal pre HN Kaliňák. Celé video z výmeny názorov si pozrite vyššie.

Podozrivé známosti

V roku 2011 médiá informovali aj o Lučanského výlete do Chorvátska so skupinkou známych medzi ktorými bol aj istý Jaroslav, ktorý mal byť stíhaný za prevážanie drog vo Švajčiarsku. Dovolenky sa v tom čase zúčastnil aj súčasný námestník generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky, ktorý muža s pochybnou minulosťou označil za šoféra. Napriek tomu na medializovaných fotografiách vystupoval po boku dovolenkárov aj počas voľnočasových aktivít.

Do Lučanského okruhu známych sa dostal aj Michal Chynoradský, ktorý bol v minulosti stíhaný na Slovensku vo veci poistného podvodu. S Lučanským sa stretol v Amerike, kde sprostredkoval súčasnému šéfovi polície kúpu bytu na Floride.

Lučanský tvrdí, že potom ako zistil, že mal za sebou pohnutú minulosť, kontaktoval americké úrady. Samotný Chynoradský na uniknutej nahrávke telefonátu tvrdil, že Lučanský kúpil apartmán za nelegálne peniaze. Toto tvrdenie Lučanský odmietol.

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 03 - Modified: 2024-04-22 12:00:50 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje požiar 16 áut v Bratislave, páchateľ spôsobil škodu 10-tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 05 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 11:05