StoryEditor

Pellegrini požiadal Merkelovú o podporu. Som otvorená tomuto riešeniu, hovorí kancelárka

07.02.2019, 09:55
Autor:
mahomaho
Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenska.

Angela Merkelová pricestovala na návštevu Slovenska 15:20 Návšteva Merkelovej sa skončila Oficiálna návšteva nemeckej kancelárky Angely Merkelovej na Slovensku sa skončila.  15:04 Merkelová o spolupráci s V4 Angela Merkelová na margo spolupráce s V4, ktorá má neraz iný postoj ako veľké štáty Únie, podotkla, že vidí viacero prienikov, napr. z hľadiska bezpečnosti. "Určite sme nie najlepšie zvládali utečeneckú krízu, ale to, že dnes prijímame tento projekt pomoci Maroku, je dôkazom, že tu chceme spolupracovať," odpovedala na otázku TASR. 14:59 Naše krajiny prekonali úspešnú cestu, hovorí Pellegrini Témou stretnutia Angely Merkelovej s premiérmi V4 bolo aj 30. výročie od zmeny režimov. "Zásadné zmeny z roku 1989 priniesli našim krajinám slobodu a rozvoj a umožnili podieľať sa na európskom integračnom procese. Preto sme prijali spoločnú deklaráciu, ktorou si chceme pripomínať význam zmien pre región strednej Európy," ozrejmil premiér Peter Pellegrini. Podľa jeho slov za 30 rokov prekonali naše krajiny úspešnú cestu, sú súčasťou unikátneho politického, kultúrneho a civilizačného projektu mieru a slobody. "Dnes stojí Európa pred novými výzvami, ktoré môžu narušiť dosiahnutý pokrok. Prekonať ich môžme len spoločne cestou otvoreného a úprimného dialógu. Sme jednotní v úsilí vybudovať silnú, bezpečnú, konkurencieschopnú a zjednotenú Európu. Musíme hľadať cesty, ako upevniť EÚ v oblasti obrany, ochrániť funkčnosť Schengenu či dobudovať jednotný trh," apeloval.

Zdroj: Reuters
14:38 Brífing kancelárky a premiérov sa skončil Tlačová konferencia Angely Merkelovej a premiérov krajín V4 sa skončila. Program kancelárky pokračuje stretnutím s prezidentom Andrejom Kiskom.  14:07 Potláčanie migrácie "Páčilo sa mi, že sme hovorili aj o veciach, ktoré nám ležia na srdci, ako sú príčiny migrácie. Chceme vyslať istý signál, že budeme spolupracovať pri potláčaní príčin migrácie," povedala Merkelová. 13:57 Podpora pre Maroko Krajiny V4 a Nemecko spoločne pripravia projekt, ktorý má pomôcť severoafrickému Maroku, a to v rámci riešenia vonkajších príčin migrácie. Po stretnutí lídrov krajín V4 a nemeckej kancelárky Angely Merkelovej na Bratislavskom hrade to oznámil predseda slovenskej vlády Peter Pellegrini. Koľko peňazí pätica štátov vyčlení, ako aj ďalšie podrobnosti tohto projektu majú byť známe do niekoľkých týždňov.
Zdroj: TASR/Michal Svítok
13:40 Tlačová konferencia Nemecká kancelárka Angela Merkelová a premiéri krajín V4 predstúpili pred novinárov po spoločnom rokovaní. 13:04 Témou je aj budúcnosť EÚ Hlavnou témou rozšíreného formátu V4 bude predovšetkým príprava nového viacročného finančného rámca EÚ na roky 2021 - 2027, nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu či budúcnosť EÚ. Premiéri V4 si spolu s Angelou Merkelovou pripomenú 30. výročie politických zmien v strednej Európe. 12:46 Prebieha rokovanie V týchto chvíľach prebiehajú rokovania medzi kancelárkou Angelou Merkelovou a premiérmi Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska.
Zdroj: TASR/Martin Baumann
12:21 Rokovanie premiérov krajín V4 s Merkelovou 12:19 Brífing Merkelovej a Pellegriniho skončil Spoločné vyhlásenie Angely Merkelovej a Perea Pellegriniho sa skončilo. Nasledovať bude stretnutie s premiérmi krajín V4 a tlačová konferencia, ktorá sa uskutoční o 13:35.  12:06 Kauza uneseného Vietnamca Nemeckí novinári sa opýtali aj na kauzu uneseného Vietnamca. "Krátko sme o tom hovorili, samozrejme, že nás to zaujímalo, ale nepochybujem o tom, že Slovensko robí všetko preto, aby sa toto vyšetrilo," povedal Merkelová. Pellegrini dodal, že policajné tímy si robia svoju prácu a už sú ľudia v tejto súvislosti vo väzbe. "Boli vyvodené personálne veci, politické kroky. Myslím si, že situácia na Slovensku je stabilná a myslím, že nechajme pracovať tých, ktorí na tom pracovať majú, prosím neťahajme do toho politiku," uviedol.
Zdroj: Reuters
12:00 Merkelová chce úzku spoluprácu "Chceme, aby Slovensko a Nemecko veľmi úzko spolupracovali," vyhlásila na tlačovej konferencii Merkelová. A to nielen v rámci automobilového priemyslu, ale aj v digitálnej sfére. Taktiež sa vyjadrila k žiadosti o podporu pri vyberaní sídla novej európskej agentúry. "Som otvorená tomu, aby sa práve v nových krajinách takéto agentúry budovali. Som otvorená takémuto riešeniu," uviedla. 11:57 Nemecká podpora Premiér Peter Pellegrini na tlačovej konferencii spomenul, že Merkelovú poprosil o podporu pi rozhodovaní o tom, kde bude sídliť nová Európska pracovná agentúra. "Bol by som veľmi rád, aby Slovensko mohlo takúto agentúru hostiť," uviedol, no to, či nás Nemecko podporí, však nepovedal. 11:55 Vyhlásenie Merkelovej a Pellegriniho 11:33 Témy rozhovorov Témou rozhovorov Angely Merkelovej s premiérmi krajín V4 bude podľa Petra Pellegriniho nielen migrácia, ale aj projekty ako jednotný trh, eurozóna, hospodárska a menová únia alebo viacročný finančný rámec. Očakáva, že sa na stretnutí dotknú aj nastávajúcich volieb do Európskeho parlamentu a brexitu.
Zdroj: Reuters
11:25 Tlačové vyhlásenie Podľa oficiálneho programu kancelárky bude o 11:45 nasledovať spoločné tlačové vyhlásenie s premiérom Pellegrinim. 11:19
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR/Martin Baumann
11:08 Privítanie kancelárky Premiér Peter Pellegrini privítal kancelárku Merkelovú na úvod jej návštevy.  10:56 Na úvod stretnutie s Pellegrinim Angela Merkelová sa s premiérom Petrom Pellegrinim stretne o 11:00. 10:53 Stretnutie premiérov V4 Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v Bratislave zúčastní stretnutia premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Spolu si pripomenú 30. výročie politických zmien v strednej Európe. 10:52 Pellegrini chce požiadať o podporu Premiér Peter Pellegrini avizoval, že chce požiadať Angelu Merkelovú o podporu slovenskej kandidatúry na sídlo Európskej agentúry práce (ELA). Do Bratislavy prichádza na jeho pozvanie z mája minulého roka, keď navštívil Nemecko. Okrem premiéra sa Merkelová stretne aj s prezidentom Andrejom Kiskom. 10:49 Tretia oficiálna návšteva Angela Merkelová navštívila Slovensko vo funkcii kancelárky v rokoch 2006 a 2014.  

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 05 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 08:02