StoryEditor

Páchateľ po streľbe v Petržalke je mŕtvy. Postrelený muž leží v kritickom stave

22.05.2019, 17:19
Autor:
TASRTASR
Podľa polície spáchal páchateľ po streľbe na Holíčskej ulici samovraždu.

Muž, po ktorom pátrala polícia v súvislosti so stredajšou streľbou v bratislavskej Petržalke, je mŕtvy. Pravdepodobne spáchal samovraždu. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Polícia vyhlásila v súvislosti so streľbou mimoriadne pátranie po 43-ročnom Dušanovi Jakubíkovi z Petržalky. Upozorňovala, že išlo o nebezpečného páchateľa, ktorý mohol byť ozbrojený.

V bratislavskej Petržalke, na Holíčskej ulici, došlo v stredu krátko pred 16.00 h k streľbe. Zranil sa pri nej muž, ktorý bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Pacient bol v kritickom stave.

Zranený muž streľbe páchateľa v bratislavskej mestskej časti Petržalka je v kritickom stave. Do nemocnice bol privezený popoludní so strelným poranením hrudníka. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

​"Pacient je aktuálne v kritickom stave, bol uvedený do umelého spánku. Momentálne sú mu realizované všetky potrebné vyšetrenia, ktorými môžu naši lekári vylúčiť iné poranenia," spresnila hovorkyňa.

"Policajti na mieste vykonávajú všetky potrebné neodkladné a neopakovateľné úkony a vzhľadom k tomu, aby nedošlo k ich zmareniu, nie je možné v tejto chvíli poskytnúť k prípadu žiadne bližšie informácie," uviedla ešte podvečer hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Hľadaný muž bol vysoký približne 180 centimetrov. V čase incidentu bol podľa polície v tmavom oblečení, mal maskáčové nohavice tzv. kapsáče a na hlave mal kapucňu i šiltovku.

Podľa svedkyne, ktorá o incidente hovorila pre RTVS, mal páchateľ v ruke obrovský samopal.

Výberová chronológia prípadov streľby na Slovensku počas posledných piatich rokov:

27. marca 2015
Bratislava: Muž, ktorý podvečer vytiahol svoju zbraň v bratislavskej Rači, vystrelil minimálne 19-krát. Vyplynulo to z vyšetrovania polície. Streľba sa síce zaobišla bez zranení, 31-ročný Matej P. z Bratislavy ale ohrozil okrem iných aj maloleté dieťa, ktoré vtedy sedelo v blízkom aute. Podozrivého policajti chytili v bytovom dome a odviezli. Pištoľ, z ktorej mal muž strieľať, policajti zaistili. Išlo o zbraň, ktorú mal muž v legálnej držbe.

9. apríla 2015
Bratislava: Štyroch mladíkov, ktorí v Bratislave strieľali airsoftovou zbraňou na ľudí, vyšetrovateľ obvinil z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Policajtom volalo predpoludním viacero ľudí s tým, že neznáme osoby z tmavého SUV s bratislavskou značkou strieľajú na okoloidúcich na rôznych miestach Bratislavy.

9. mája 2016
Veľký Meder: Colníci pri obci Veľký Meder zadržali štyri autá s migrantmi, ktoré prišli z Maďarska. Jedno z vozidiel údajne odmietalo zastaviť a po následnej streľbe bola postrelená jedna z migrantiek, 26-ročná žena zo Sýrie.

2. augusta 2016
Trnava: Trnavskí policajti museli zasahovať voči agresívne jazdiacemu vodičovi. Za volantom sedela 21-ročná M. z Hlohovca - Šulekova, ktorá utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. Ďalšia, 16-ročná N. z Trnavy mala strelné poranenie ramena, ostatné dve spolujazdkyne neboli zranené. Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto.

31. mája 2017
Bratislava: K streľbe došlo krátko pred 12.45 h na Komárnickej ulici v Bratislave. Vo firme zastrelil svojho spoločníka muž, ktorý následne obrátil zbraň aj proti sebe. Dôvodom bol dlh vo výške cca 20.000 eur.

18. júna 2017
Nová Baňa: Sedemnásťročný mladík zomrel po streľbe policajtov na unikajúce auto neďaleko Novej Bane. Udalosť sa stala po tom, ako policajná hliadka prenasledovala unikajúce auto, ktorého vodič, 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce, odmietol zastaviť. Vodič nereagoval na znamenia ani na varovné výstrely do vzduchu. Policajti strelili miesto do pneumatiky do kufra auta a strela tak zasiahla spolujazdca.

6. júna 2018
Nitra: V budove Okresného úradu v Nitre sa strieľalo, krátko pred deviatou hodinou 65-ročný muž počas prerokúvania priestupku mal vybrať zbraň a vystreliť. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky. Pri streľbe nikto neutrpel zranenie. Podozrivého muža policajti zadržali a odzbrojili.

25. júna 2018
Banská Bystrica: Jedného z pätice pracovníkov banskobystrickej mestskej spoločnosti Zares, ktorí kosili trávu na sídlisku Sásová, postrelili približne o 14.00 h do ruky zo vzduchovej zbrane. Keďže útok mali sprevádzať extrémistické prejavy, situáciu preverovala aj Národná kriminálna agentúra (NAKA).

27. februára 2019
Spišská Nová Ves: V jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi sa strieľalo. Chlapec vystrelil na svojho spolužiaka zo strelnej zbrane, maloletého pacienta so zranením hlavy previezli po prvotnom ošetrení do miestnej nemocnice. K incidentu došlo v streleckom krúžku.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:17