StoryEditor

Určite sa vás nebojíme

03.05.2007, 00:00

V osemfinálovej skupine nastúpime aj proti nášmu veľkému rivalovi, susednému Česku. A proti našej nočnej more. Na veľkom podujatí sme Čechov porazili iba raz. V roku 2003 v Helsinkách v boji o bronz. Aj teraz bude stáť sebavedomý súper, ktorý zvládol základnú skupinu bez straty bodov. Podľa kanoniera ruskej ligy Jana Mareka, ktorý navyše získal s Magnitogorskom ruský titul, si náš západný sused verí aj proti hviezdam NHL Hossovi, Gáboríkovi, Demitrovi či Šatanovi. Ako tvrdí v rozhovore pre HN: Určite sa vás nebojíme."

Základnú skupinu ste vyhrali bez straty bodu. Teraz vás čaká ďalšia fáza. Ukázali vám tieto prvé zápasy, na aké umiestnenie môžte pomýšľať?
-- Máme veľmi silné mužstvo. Prvé dva zápasy, s Bieloruskom a Rakúskom, sme museli vyhrať. To sme aj splnili. Pozitívne bolo, že sme dobre bránili a dokázali streliť veľa gólov. Myslím si, že do ďalších súbojov nám pomôže, že sme zdolali aj silných Američanov. Napriek tomu, že sme v závere stratili dvojgólový náskok, náš tím napokon dokázal zvíťaziť (4:3, pozn. red.).

V osemfinálovej skupine narazíte na Slovensko. Čo očakávate od tohto prestížneho súboja?
-- Ešte sme to s chlapcami príliš nerozoberali. Súboj proti Slovensku však bude vyhecovaný, oba tímy sa poznajú. Vaše mužstvo chce vždy proti nám uspieť. Slovensko má na šampionáte výborné mužstvo. Určite sa vás nebojíme. My budeme chcieť vyhrať.

V čom sú najväčšie rozdiely medzi oboma mužstvami?
-- My máme vyrovnané mužstvo. Čechmánek v bráne je spoľahlivý, obrana aj útok sú správne zložené so skúsených a mladých hráčov. Slovensko má silu hlavne v útoku, ale tréner Hadamczik určite pripraví dobrú taktiku, ako eliminovať vaše hviezdy z NHL.

Takže pokiaľ dokážete ubrániť naše zámorské hviezdy, vyhráte?
-- Áno, to bude našou hlavnou úlohou.

V poslednom zápase vášho tímu proti USA sa strhla bitka. Nerozhodil vás tento moment?
-- Tak pri zámorských súperoch to nie je nič výnimočné. Američania prehrávali a snažili sa nás rozhodiť. Tak chceli vyprovokovať brankára Čechmánka. Som rád, že sme to zvládli a zápas napokon vyhrali. Niečo podobné by som očakával aj proti Kanade v osemfinálovej skupine.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 09:13