TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Ponuka na vysoký post v EÚ? Ak by som ju dostal, voľby by boli technický detail, hovorí Pellegrini

27.06.2019, 19:36
Autor:
TASRTASR
Nevykonávam žiadne kroky na vymenovanie za predsedu Európskej rady, povedal premiér.

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) nevykonáva žiadne konkrétne kroky na to, aby bol vymenovaný na post predsedu Európskej rady. Povedal to vo štvrtok na zasadnutí parlamentného výboru pre európske záležitosti.

Kuloárne informácie o jeho záujme zachytil a považuje ich za ocenenie svojich postojov. Diskutovať o tejto téme je podľa neho predčasné.

"Nevykonávam žiadne konkrétne kroky na to, aby som bol na takúto pozíciu niekým vymenovaný. Na druhej strane, ak som sa niekde v kuloárnych diskusiách v tom site viacerých mien objavil, môžem to vnímať najskôr ako kompliment a ocenenie mojich postojov. Momentálne o tom diskutovať by bolo predčasné. Zatiaľ sa so mnou nelúčte," odpovedal premiér na otázku člena výboru Martina Klusa (SaS), ako je to s informáciami, že by mal Pellegrini záujem nahradiť Donalda Tuska, ktorý aktuálne tento post zastáva.

Klus sa tiež pýtal, ako by Pellegrini v prípade novej funkcie vyriešil situáciu, keď by na Slovensku nebol niekoľko mesiacov premiérom.

"Ak by som od premiérov a prezidentov EÚ nebodaj dostal takúto ponuku, asi by to už bol skôr technický detail, ako by sme potom dospeli k voľbám. To by sa asi technicky dalo vyriešiť," povedal Pellegrini s tým, že by bolo väčším úspechom, keby Slovensko malo obsadenú takúto pozíciu. "Teraz nehovorím, že by som to mal byť ja," dodal.

Podľa medializovaných informácií mal Pellegrini prejaviť vážny záujem o post predsedu Európskej rady.

Pellegrini minulý týždeň vo svojom stanovisku uviedol, že sa neuchádzal o pozíciu v orgánoch EÚ a svoju úlohu vidí hlavne na Slovensku. Povedal to aj po skončení sa dvojdňového samitu EÚ v Bruseli. Vtedy rozhodne poprel, že by sa uchádzal o niektorú z vysokých pozícií v štruktúrach Európskej únie.

01 - Modified: 2024-04-26 17:30:00 - Feat.: - Title: Brusel tlačí na optiku, 5G a stropuje ceny. Spôsobí lacnejšie hovory či SMS u našich operátorov? 02 - Modified: 2024-04-26 12:37:38 - Feat.: - Title: Európska únia schválila pomoc prevádzkovateľovi digitálnej pozemnej televízie Towercom, uvoľní frekvencie 03 - Modified: 2024-04-26 11:59:11 - Feat.: - Title: Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci zrýchlil na takmer ročné maximum, úverov je viac 04 - Modified: 2024-04-26 09:27:11 - Feat.: - Title: Musíme sa poučíť z kríz a chýb. Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý, vyhlásil Fiala 05 - Modified: 2024-04-25 20:30:55 - Feat.: - Title: Pri európskom záťahu zadržala polícia 21 pašerákov Iračanov a Sýrčanov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:52