StoryEditor

Búrky komplikujú dopravu. V Bratislave zatopilo podjazdy

27.07.2019, 12:19
Autor:
TASRTASRklkl
Výstraha pred búrkami platí v sobotu pre celé územie Slovenska.

Počasie komplikuje dopravu v Bratislave a jej okolí. Stella Centrum preto odporúča jazdiť v podjazdoch opatrne, vo viacerých je na vozovke vysoká hladina vody.

Podľa Zelenej vlny RTVS zatopilo podjazdy na Bajkalskej, Ružinovskej aj Vajnorskej ulici. "Sú prejazdné, ale odporúčame sa im vyhnúť," informovala. Zatopená je aj Zochova, Staromestská a Gagarinova ulica.

Polícia na Facebooku upozorňuje, že úplne neprejazdná je križovatka Rondel pod Prístavným mostom, problémy sú aj na Pezinskej Babe.

Zasahujú hasiči

Dopravný podnik Bratislava (DPB) hlási, že približne od 11.04 h do 11.30 h v meste nepremávali električky linky číslo 4 v úseku Železničná stanica Nové Mesto - Zlaté piesky z dôvodu nepriaznivého počasia a prerušenia dodávky elektrického prúdu.

V tomto čase bola prerušená aj premávka trolejbusov 204 v úseku Trnavské mýto - Rádiova. Prívalový dážď spôsobil zatopenie a poruchu koľajovej výhybky, pre ktorú bola prerušená premávka električiek na Námestí SNP v smere na Obchodnú ulicu od 11.14 h zhruba na 11 minút. Dispečing DPB zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu.

Od 12.13 h dispečing odklonil linky mestskej hromadnej dopravy 201, 202 a 65 pre zaplavenú komunikáciu na Gagarinovej ulici pod železničným prejazdom. "Odklon stále trvá, linky premávajú po Mierovej ulici," informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

V teréne sú v súvislosti s búrkami aj hasiči. Tí zasahujú na 60 miestach. "Za posledných 5 hodín boli vyslaní na 60 miest, kde zasahovali najmä pri odčerpávaní vody po prívalových dažďoch a pri odstraňovaní popadaných stromov," informuje Prezídium hasičského a záchranného zboru na Facebooku.

Výstrahy platia celú sobotu

Výstraha pred búrkami platí v sobotu pre celé územie Slovenska. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Meteorológovia zaznamenali prvé búrky už v ranných hodinách. "Najviac ich je na západnom Slovensku, kde sú usporiadané do línie, no tá je orientovaná v smere jej postupu na východ. Inak povedané, cez rovnakú lokalitu prechádza niekoľko búrok, čo môže zapríčiniť vyššie úhrny zrážok v týchto oblastiach," uviedli na sociálnej sieti. Najmenej búrok bolo ráno na východe Slovenska.

V okresoch Senica, Malacky, Piešťany, Hlohovec, Topoľčany, Partizánske platí výstraha druhého stupňa. Pre zvyšok územia vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa. Na severozápade Slovenska platia tiež hydrologické výstrahy.

Pri búrkach je podľa meteorológov možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, akými sú stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické zmeny v priamom prenose. Ako nás zaskočí predčasná jar 02 - Modified: 2024-04-25 08:30:00 - Feat.: - Title: Najhorúcejšie a najsuchšie miesto v Amerike sa zmenilo v pestrofarebnú lúku. Môžu za to rekordné zrážky a hurikán 03 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 04 - Modified: 2024-04-22 09:43:11 - Feat.: - Title: Minulý víkend v plavkách, tento snežilo. Apríl sa naozaj zbláznil, aké nás čaká počasie ďalšie dni? 05 - Modified: 2024-04-21 16:50:17 - Feat.: - Title: Na väčšine Slovenska sa môže v noci tvoriť prízemný mráz
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 02:44