TASR
StoryEditor

Dnes sa v Bratislave koná Národný pochod za život

22.09.2019, 14:40
Autor:
domadoma
Cieľom pochodu je bojovať za právo na život každého človeka.

Dnes sa v Bratislave koná Národný pochod za život. Očakáva sa na ňom až 85-tisíc účastníkov.

Samotný pochod mestom povedie z Námestia slobody, cez Námestie 1. mája, Hodžovo námestie, Štefánikovu, Leškovu, Čajkovského a Štefanovičovu a späť na Námestie slobody.

Podľa slov organizátorov je cieľom pochodu "verejne podporiť ochranu života každého človeka od počatia a prijatie súvisiacich legislatívnych zmien."

„Dlhodobým cieľom Národných pochodov za život je spoločnosť, ktorá bude rešpektovať život a práva každého človeka,“ povedal hovorca pochodu a predseda Inštitútu pre ľudské práva a rodinnú politiku Patrik Daniška.

„Dôležitá je právna ochrana života a všetkých ľudí bez rozdielu, teda aj nenarodených detí. Mnohí hovoria o rovnosti, ale nie sú ochotní ju priznať aj nenarodeným. Práve na potrebu chrániť každý ľudský život bez rozdielu chceme upozorniť širokú verejnosť,“ zdôraznil Daniška.

Prvý Národný pochod za život bol v roku 2013 v Košiciach, druhý v roku 2015 v Bratislave. Boli v tom čase najväčšími verejnými zhromaždeniami uskutočnenými od roku 1989. Celkovo ich navštívilo viac ako 150 tisíc ľudí.

01 - Modified: 2019-09-23 09:51:49 - Feat.: - Title: Na Národný pochod za život prišlo 50-tisíc ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 15:04