StoryEditor

Avízo: Schôdza vlády

21.05.2008, 08:35
Členovia vládnej koalície sa dnes stretnú na svojom pravidelnom stredajšom rokovaní. Hovoriť by mali o dlhu v zdravotníctve, digitalizácii verejnej správy aj o splácaní pôžičiek.
Minister zdravotníctva Ivan Valentovič (Smer-SD) by mal svojich koaličných kolegov oboznámiť s vývojom dlhu v rezorte zdravotníctva. Ten ku koncu minulého roka presiahol 8 miliárd korún. Najväčšiu položku z neho - 5,8 miliardy zaberá dlh zdravotných poisťovní. Zo správy rezortu okrem toho vyplýva, že sa dlh v roku 2007 prehĺbil o vyše 1,2 miliardy korún, čo predstavuje priemerný mesačný rast na úrovni 104 miliónov korún.

Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek (SNS) zas predloží tému splácania pôžičiek. Podľa návrhu ministerstva by sa mala s účinnosťou od 1. júna 2008 odpustiť alebo znížiť nesplatená časť pôžičky obyvateľom na odstránenie následkov povodne pred desiatimi rokmi. Podľa predpokladu by to znamenalo zníženie príjmov štátneho rozpočtu vo výške 1,1 miliónov korún. Podľa Programu podpory rozvoja bývania na rok 1998, o ktorom bude rokovať vláda, dosahoval zostatok všetkých nesplatených pôžičiek k 29. februáru 2008 sumu takmer 3 milióny korún.

V rámci informatizácie verejnej správy z dielne ministerstva financií sa plánuje digitalizácia jednotlivých úsekov verejnej správy. Ministerstvo si od digitalizácie sľubuje uľahčenie vybavovania úradných záležitostí verejnosti, či zníženie času stráveného administratívnym vybavovaním.  
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 07:52