StoryEditor

Avízo: Rokovanie vlády

07.05.2008, 09:20
Vládna koalícia sa na dnešnej svojej schôdzi bude venovať možnostiam výstavby jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Podľa návrhu predkladanom ministrom hospodárstva Ľubomírom Jahnátkom (Smer-SD), by mal mať nový jadrový zdroj výkon od 600 do 1750 MW. Výstavba elekrárne je z hľadiska finančného pokrytia náročný projekt. Podľa analýzy rezortu by mal stáť okolo 100 miliárd korún.

Na členov vlády čaká aj správa o výsledkoch rokovania Európskej rady v Bruseli, na ktorom sa zúčastnil premiér Robert Fico v polovici marca tohto roku. Rada sa venovala klimatickým zmenám, stabilite finančných trhov, či novému cyklu Lisabonskej stratégie pre rast a zamestnanosť.

Vláda by sa mala zaoberať aj vypovedaním zmluvy, ktorú ešte v roku 1984 uzavrelo socialistické Československo s Mongolskou ľudovou republikou o úprave dvojakého štátneho občianstva.  Článok zmluvy zbavuje osoby s dvojakým štátnym občianstvom jedného štátneho občianstva, čo je v rozpore so  slovenskou ústavou. Zmluva nadobudla platnosť 20. novembra 1985.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:20