StoryEditor

Matovič navrhne udeliť štátne vyznamenanie učiteľovi, ktorý zahynul pri útoku vo Vrútkach

11.06.2020, 21:13
Autor:
TASRTASR
Premiér vyjadril pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť.

Premiér Igor Matovič vyjadril úctu učiteľovi matematiky a chémie Jaroslavovi Budzovi, ktorý zahynul pri útoku na škole vo Vrútkach.

"Hrdinu a obyčajného človeka - skvelého učiteľa Jaroslava Budza, ktorý dnes obetoval vlastný život, aby zachránil životy iných, oficiálne navrhnem pani prezidentke na udelenie štátneho vyznamenania In Memoriam," uviedol premiér na sociálnej sieti.

Matovič vyjadril pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť. Uviedol to na stretnutí Vyšehradskej štvorky v českých Ledniciach.

"Blázni medzi nami žijú a takýmto situáciám nedokážeme zabrániť, ale minister vnútra letí na miesto činu a pevne verím, že potom nás bude informovať podrobnejšie," dodal.

Útočník bol bývalý žiak

Pri incidente na škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Viacero osôb je zranených, sú medzi nimi aj deti.

Útočník, ktorý bol bývalým žiakom, sa do školy dostal po rozbití sklenenej výplne. Podľa policajného prezidenta Milana Lučanského mu kládol odpor zástupca riaditeľa školy, ktorého smrteľne zranil. Muž potom vbehol do najbližšej triedy a napadol učiteľku a dve deti.

Útočníka prenasledoval z miesta činu školník, ktorý sa ho pokúsil zadržať napriek tomu, že bol sám zranený. Nakoniec útočníka zastrelila polícia.

Zranení sú mimo ohrozenia života

Zranených hospitalizovali v martinskej univerzitnej nemocnici, zatiaľ sú mimo ohrozenia života. Nikto nie je v kritickom stave. Učiteľku museli reoperovať, jej stav je stabilizovaný.

Zranené deti majú bodné zranenia. Stav dievčaťa a chlapca je stabilizovaný. Dvaja zasahujúci policajti sú s ľahšími poraneniami na traumatologickom oddelení, jedného z nich operovali.

01 - Modified: 2024-04-18 14:51:33 - Feat.: - Title: Vo Francúzsku muž zaútočil nožom na dve dievčatá, ľahko ich zranil 02 - Modified: 2024-04-16 04:48:26 - Feat.: - Title: Austrálska polícia označila útok nožom v chráme pri Sydney za teroristický čin 03 - Modified: 2024-04-15 05:40:07 - Feat.: - Title: Útočník zo Sydney sa zameral na ženy, uvádza polícia. Ubodal šesť ľudí 04 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:15