StoryEditor

Žilinka reagoval na pochybnosti: Gučík ma požiadal, aby som ho už nekontaktoval. Nechce mi škodiť

10.12.2020, 13:10
Autor:
redredTASRTASR
Nový generálny prokurátor Maroš Žilinka reagoval na brífingu na pochybnosti okolo jeho kandidatúry.

Nový generálny prokurátor Maroš Žilinka poprel, že by loboval u Richarda Sulíka za to, aby ho strana SaS podporila vo voľbe generálneho prokurátora. Rovnako poprel, že by loboval za neho známy podnikateľ Michal Gučík.

​"Ani ja som neloboval a ani Michal Gučík neloboval za mňa. Ja som sa nestretol s pánom Sulíkom preto, aby som ho o niečo žiadal. Cieľom stretnutia bolo oznámiť, že mienim kandidovať za generálneho prokurátora a chcel som mu predstaviť svoju víziu prokurátora," povedal na brífingu po zvolení Žilinka. Dodal, že s Gučíkom už istý čas nie je v kontakte. "Sám pán Gučík ma požiadal, aby som ho nekontaktoval a nestretával sa s ním, lebo mi nechce poškodzovať," povedal Žilinka

Sulík potvrdil, že mu v lete telefonoval podnikateľ Michal Gučík s tým, či by podporil kandidatúru Maroša Žilinku na generálneho prokurátora.

Žilinka je s Gučíkom kamarát, čo priznal aj počas verejného vypočutia v Národnej rade. Tvrdil pri tom, že spolu prácu neriešia. 

Na tvrdenia poslanca SaS Ondreja Dostála, že klamal na vypočutí Žilinka povedal, že nikdy neklamal. "Na verejnom vypočutí som nikdy neklamal. Nikdy som sa u žiadneho poslanca koalície alebo opozíce neuchádzal a ani neloboval za podporu. Stretnutie so Sulíkom jasne vystvelil šéf SaS a nemám k tomu čo dodať, povedal Žilinka.

​Žilinka chce po nástupe do funkcie dosiahnuť, aby prokuratúra bola otvorenou inštitúciou, ktorá nebude chrániť len vyvolených, ale postaví sa za všetkých slušných občanov.

Deklaruje, že ako lev bude striktne bdieť nad dodržiavaním zákonnosti a rovnako ako lev bude postupovať voči tým prokurátorom, ktorí si svoje povinnosti plniť nebudú. Žilinka chce ešte vo štvrtok začať s organizačnými zmenami na generálnej prokuratúre.

Povedal to po vymenovaní do funkcie prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

01 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 02 - Modified: 2024-04-26 11:30:13 - Feat.: - Title: Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s exprezidentom Schusterom 03 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 04 - Modified: 2024-04-17 13:55:09 - Feat.: - Title: Prípad vraždy Kuciaka by mal dozorovať prokurátor z Trnavy. Existuje aj možnosť, že pôjde do stratena 05 - Modified: 2024-04-11 12:03:33 - Feat.: - Title: Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka, ohradila sa Čaputová proti vulgárnym nadávkam
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 17:59