StoryEditor

Danko v HNtelevízii: Pellegrinimu som ponúkol, aby bol novým Dzurindom. Chcel som stredoľavú SDKÚ

25.02.2021, 15:18
Igorovi Matovičovi som vybavil do Ruska červený koberec, hovorí líder SNS Andrej Danko.

Vyzvali ste vládu, aby nakúpila ruskú vakcínu Sputnik V, no potom ste povedali, že by ste sa ňou zaočkovať nedali. Mohli by ste to vysvetliť?
Pred štyrmi týždňami ma kontaktoval môj priateľ, ruský minister hospodárstva Denis Manturov, po návšteve maďarského ministra zahraničných vecí. My traja sme kamaráti. Opakovane sme robili rôzne obchodné transakcie a pomáhali svojim štátom. Bolo mu ľúto, že Slovensko neprejavuje záujem, nepýta si kontrakt a nehlási objemové záväzky k Sputniku. Tak som urobil tlačové vyhlásenia, kontaktoval som aj ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Z ruskej strany som sa dozvedel, že Igor Matovič kontaktoval Ruskú federáciu, a tak ako som ho vyzýval, vyžiadal si vzor kontraktu a rokuje.

Vy sa nechcete dať zaočkovať vôbec?
Viem, že by ste chceli senzáciu, že zajtra si dám pichnúť jednu aj druhú vakcínu. Existujú choroby ako tetanus, pri ktorých sa nedá vyhnúť očkovaniu. Keď budeme uzrozumení, že covid je chorobou, ktorú zastavíme len očkovaním, prečo by som sa nedal očkovať? Dám sa očkovať tou najlepšou očkovacou látkou bez toho, aby som niekomu robil reklamu. Ak to bude Sputnik, dám sa očkovať Sputnikom. Zatiaľ sa snažím nepodliehať hystérii.

WHO, slovenskí odborníci aj špičkoví vedci hovoria, že je potrebné dosiahnuť kolektívnu imunitu, inak sa nezbavíme pandémie. Vám to nestačí, aby ste sa dali zaočkovať?

Tu nie je dôležitý 46-ročný Andrej Danko. Je dôležité, aby mali občania možnosť vybrať si kvalitnú vakcínu. Bez ohľadu na to, či je vyrábaná v Spojených štátoch alebo v Rusku. To je moja politická snaha. Bol by hriech nevyužiť kontrakty Ruskej federácie.

Na druhej strane máte voličov, ktorí vás počúvajú, ktorých by ste mohli motivovať.
Ak je dnes potvrdené, že covid je zastaviteľný len očkovaním, tak nech sa ľudia očkujú. Môj zdravotný stav ma núti prehodnocovať očkovania. Nie som na tom fyzicky tak, aby som vám povedal, či si budem môcť dať látku pichnúť. Ak budem vedieť, že covid zastaví očkovanie, dám si očkovaciu látku pichnúť. Ak bude najlepší, tak aj Sputnik.

Ten nie je registrovaný v EÚ. To vám neprekáža?
Viem, že je ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:12