StoryEditor

Kozlík: Dve kreslá by boli určite lepšie

07.06.2009, 22:33
Autor:
SITASITA
Hoci ĽS-HZDS dosiahlo v eurovoľbách oproti prieskumom verejnej mienky takmer dvojnásobný výsledok, bude ho v Európskom parlamente zastupovať len jeden poslanec.
"Z mojej strany je trochu sklamanie v tom, že nechýbalo veľa a mohli sme mať dve kreslá, ktoré by boli určite lepšie ako to jedno," povedal pre TASR líder eurokandidátky ĽS-HZDS a nastupujúci europoslanec Sergej Kozlík.

"Dosiahli sme, myslím, dobrý výsledok a oslovili sme voličov. Ale začínali sme z pomerne nízkej úrovne preferencií a nie celkom vhodne bola volená prezidentská kampaň," povedal. Obidve kampane podľa neho plynule nasledovali jedna za druhou. "Myslím, že sme mohli zaujať iný postoj k osobe Ivana Gašparoviča," konkretizoval europoslanec ĽS-HZDS. Dodal, že s týmto názorom sa často stretával počas predvolebnej kampane v rozhovoroch s voličmi.

Stranu podľa neho znevýhodnilo aj to, že počas volebného moratória nevyužili možnosť apelovať na ľudí, aby sa zúčastnili volieb. "My sme dodržali volebné moratórium, využili to skôr tí, ktorí majú najvyšších ústavných činiteľov. Myslím si, že pre budúcnosť by to mohlo byť zákonom lepšie ošetrené, lebo potom majú výhodu strany, ktoré majú najvyšších ústavných činiteľov," doplnil Kozlík. Čo sa týka volebných výsledkov koaličných partnerov ĽS-HZDS, Smeru-SD a SNS, národniarov podľa Kozlíka poškodili ekonomické kauzy. V prípade Smeru-SD, ktorého reálny výsledok bol oproti prieskumom nižší, sa podľa Kozlíka ukázalo, že tretina respondentov, ktorí Smer označujú v prieskumoch, nakoniec nepríde voliť.

ĽS-HZDS je v tejto chvíli asociovaný člen Európskej demokratickej strany, kde by chceli v najbližšom čase vstúpiť. "Ale začíname ako nezaradení," uzavrel Kozlík.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 02:57