StoryEditor

Pavol Rusko ohlásil koniec

27.09.2007, 00:00
Pavol Rusko po šiestich rokoch opúšťa verejný život. Bývalý minister hospodárstva druhej Dzurindovej vlády oznámil, že končí na poste predsedu ANO, ktorú už nebude ďalej ani financovať.

Po odchode z postu generálneho riaditeľa TV Markíza a následnom odpredaji podielu v televízii sa tak stáva zrejme definitívne súkromnou osobou.

"Nastal čas dať priestor novým ľuďom, ktorí majú chuť angažovať sa a budú schopní potiahnuť ďalej liberálnu lodičku," vyhlásil Rusko pre HN. Jeho aliancia sa vlani nedostala do parlamentu a dnes je hlboko pod hranicou zvoliteľnosti - v aktuálnom prieskume Ústavu pre výskum verejnej mienky dosiahla len 0,4 percenta.

Hľadá sa nový predseda
Strana už začala hľadať jeho nástupcu - kandidátov ponúknu krajské štruktúry strany. Meno nového predsedu nechce prezradiť ani Rusko. "Je tu istý okruh osôb. Nechám to na krajské rady, nech ponúknu svoje predstavy." Politológa Petra Horvátha výmena šéfa ANO neprekvapuje. "Je to len útek z potápajúcej sa lode. Táto značka je už dostatočne zdiskreditovaná."

Podnikanie má prednosť
Rusko si chce odchodom z politiky vytvoriť väčší priestor na svoje podnikateľské aktivity. "Chcem sa naplno venovať projektom, ktoré mám rozbehnuté so zahraničím." Nevylučuje však, že bude čestným predsedom strany, s ktorou chce ostať v kontakte.

Stranu v uplynulých rokoch a mesiacoch opustili takmer všetci jej čelní predstavitelia a bývalí poslanci. Ruskov koniec komentovať nechceli. "Je to mimo môjho záujmu," reagoval pre HN exposlankyňa Eva Černá, ktorá ešte vlani viedla ANO vo voľbách ako líderka kandidátky.

01 - Modified: 2003-06-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V Iraku aj Slováci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. máj 2024 23:53