StoryEditor

O zasadaní kabinetu neinformoval Fico, ale iba Jureňa

21.11.2007, 15:24
Autor:
TASRTASR

Aj keď bolo dnešné výjazdové rokovanie vlády SR v čele s jej predsedom Robertom Ficom v Čiernom Balogu zamerané najmä na lesy, premiér sa po skončení zasadania nezúčastnil spoločnej tlačovej konferencie s ministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom.
Fico sa po zasadaní vyhýbal médiám a na to, že sa nezúčastní "tlačovky" a nebude odpovedať na otázky týkajúce sa sporov s ĽS-HZDS ohľadom možného odvolania Jureňu, upozorňovala vopred jeho hovorkyňa Silvia Glendová.
"Nebolo by dobré, aby som reagoval na tieto otázky," povedal novinárom po skončení oficiálnej tlačovej konferencie Jureňa. "Iba držím slovo, že sa nebudem vyjadrovať, dokiaľ sa nebude pokračovať v rokovaniach koaličnej rady," dodal.
Podľa neho však informačné embargo na veci týkajúce sa prevodu pozemkov Slovenského pozemkového fondu je pre neho nevýhodné. "Ja by som mohol uviesť svoju argumentáciu, ktorá má svoju logiku," uviedol. O vzniknutej situácii budú ale hovoriť v ĽS-HZDS na najbližších zasadnutiach politických orgánov strany. "V piatok je predstavenstvo HZDS a v sobotu snem," pripomenul.
Podľa Jureňu situácia na utorkovom grémiu strany bola "veľmi jednotná" v jeho prospech. "Osobne ma veľmi potešilo, že sa všetci stotožnili s mojimi postojmi," dodal.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 01:42