StoryEditor

Gašparovič: Na Radičovej kampaň išli ťažké milióny

05.04.2009, 11:12
Znovuzvolení prezident Ivan Gašparovič počas svojho prvého spoločného vystúpenia s Ivetou Radičovou povedal, že pre Slovensko bude lepšie, ak budú voči sebe tolerantní.

Gašparovič povedal, že nie jeho volebný tím robil podpásové útoky. "Myslím si, že moje víťazstvo znásobuje niekoľkokrát tá negatívna kampaň v médiách." Zopakoval, že kampaň v médiách bola jednoznačne vysadená voči nemu. "Ďakujem všetkým občanom, že sa nenechali zmiasť," dodal.

Iveta Radičová mu povedala, že politika nemôže byť o monológu. "Chcela som podať ruku, nepodarilo sa mi." Gašparovič jej pripomenul kritické slová františkánskeho mnícha Jána Krstiteľa Baláža na jeho osobu, ale k ostrým slovám Roberta Fica a Pavla Pašku na adresu Radičovej v sobotu v prezidentovej centrále sa nechcel vyjadrovať. "Toto je otázka na týchto pánov."


Prezident zároveň zopakoval včerajšie slová premiéra Roberta Fica o niekoľko desiatok miliónovej kampani Radičovej. Tiež si myslí, že na Radičovej kampaň išli "ťažké milióny." Radičová ho poprosila, aby takéto slová nehovoril. Dodala, že všetky dary má zverejnené na svoje webovej stránke, prvé kolo kampane vyúčtovali nad rámec zákona a to isté spravia aj o druhom kole.

Gašparovič na záver diskusie zagratuloval Radičovej za hlasy, ktoré získala a ktoré podľa neho nepredpokladal. Zároveň dodal, že pre Slovensko bude lepšie, ak budú k sebe tolerantní. Slovenko podľa prezidenta teraz potrebuje riešiť krízu. "Musíme zabudnúť na to, či sme praví, ľaví, (...) musíme myslieť na občana." Radičová mu zaželala, aby bol "dobrou bariérou politickej neslušnosti a nekultúrnosti."

"Budem rád, ak mi v tom budete pomáhať,"
povedal jej prezident. Obaja kandidáti si podali ruky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:34