StoryEditor

Národniar Slota ignoruje národný parlament najviac

07.07.2009, 00:00

Rebríčku najväčších absentérov v slovenskom parlamente opäť kraľuje líder národniarov Ján Slota. Podľa prepočtov účasti na hlasovaniach v parlamente vynechal za toto volebné obdobie až dve tretiny. Predseda SNS je na popredných miestach v absencii už dlhodobo, no tlačová tajomníčka strany Jana Benková ho ospravedlňuje. "Ak sa nezúčastní na schôdzi parlamentu, venuje sa neodkladným politickým rokovaniam, ktoré mu vyplývajú z jeho pozície poslanca a predsedu vládnej politickej strany."

Za Slotom nasleduje bývalý poslanec SDKÚ-DS, dnes nezávislý Ľuboš Micheľ, či predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Micheľ, ktorý riadi aj oddelenie ukrajinského futbalového klubu Šachtar Doneck, hovorí, že obidve práce dáva na rovnakú úroveň. Priznal však, že väčšiu časť roka trávi v zahraničí. "To je ten dôvod, prečo sa mi nie vždy podarí prísť na rokovanie." HZDS Mečiarovu absenciu nekomentuje.

Naopak, najčastejšie sedeli v rokovacej sále poslanci za Smer -- tí obsadili prvých desať miest rebríčka HN, keď hlasovali najčastejšie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 06:51