StoryEditor

Z Draždiaka by sa malo stať regulované verejné kúpalisko

04.08.2007, 10:20
Autor:
SITASITA

Z Veľkého Draždiaka v bratislavskej Petržalke by sa mohlo stať regulované verejné prírodné kúpalisko. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedol petržalský starosta Milan Ftáčnik. "Napriek tomu, že tam dnes nájdete veľa ľudí, ktorí sa kúpu, nemôžeme to zregulovať, pretože tam máme elektriku. Rokujeme o tom, ako sa zbaviť elektrického vedenia, ktoré ide ponad Draždiak a ktoré bráni tomu, aby sa z neho mohlo stať prírodné kúpalisko, ktoré má svoje pravidlá, plavčíkov, vstupné či ohradenie," povedal Ftáčnik.

Miestna samospráva preto rokuje so Západoslovenskou energetikou v súvislosti s vysokonapäťovým vedením, ktoré prechádza ponad jazero. "Uistili nás, že tam funguje ochranný systém, ktorý v prípade poruchy alebo pretrhnutia vedenie prúd automaticky vypne. Nikomu z návštevníkov by sa v takom prípade nemalo nič stať," uviedol tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. Obe strany však pokračujú v rokovaniach a hľadaní optimálneho riešenia pre inú trasu vysokonapäťového vedenia.

V oblasti Veľkého a Malého Draždiaka by okrem toho mal do štyroch rokov vyrásť mestský oddychový park. Petržalská samospráva chce však skultivovať aj ďalšie zelené plochy, napríklad Sad Janka Kráľa či Tyršovo nábrežie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 19:14