StoryEditor

O druhom pilieri budú informovať študenti

05.03.2008, 11:14
Na bezplatnej infolinke, zriadenej od pondelka ministerstvom práce, budú občanov o výhodách a nevýhodách II. dôchodkového piliera informovať končiaci študenti Ekonomickej univerzity.

Tí podľa ministerky práce Viery Tomanovej prešli odbornými školeniami. Infolinka by mala byť v prevádzke do konca júna tohto roka, dokedy je možné vstúpiť, či vystúpiť z II. piliera. Rezort práce na tento účel vyškolil 160 zamestnancov pobočiek Sociálnej poisťovne a 330 zamestnancov úradov práce a sociálnych vecí. "Takéto regionálne kontaktné centrá sú zriadené na 38 pobočkách Sociálnej poisťovne a na 119 pracoviskách úradov práce," uviedla ministerka Tomanová.

V prípade, že by išlo o zložitejšie otázky, zamestnanci pobočiek Sociálnej poisťovne kontaktujú ústredie poisťovne, prípadne odborníkov rezortu práce a sociálnych vecí. "V žiadnom prípade nepôjde o strohé infomácie o tom, či občan má vstúpiť alebo vystúpiť zo systému," povedala ministerka. Vyškolení zamestnanci sa podľa nej budú snažiť objektívne posúdiť situáciu občana.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:17