StoryEditor

Leto 2008: Relaxujte, kým robíte biznis

04.08.2008, 00:00
Tam, kde voda sype sa a piesok leje sa, s najväčšou pravdepodobnosťou nájdete včielku Maju. Tam, kde z nevzhľadnej socialistickej "kocky" vyrástlo zábavno-relaxačné centrum Magnus, nájdete prvý klimatizovaný hotel v Trenčíne.

Ak vás po príchode pred Magnus centrum v trenčianskej mestskej časti Sihoť zachváti panika, že ste sa zhodou chýbajúceho orientačného zmyslu a rannej ospalosti namiesto Považia ocitli pred bratislavským Auparkom, ešte raz si pretrite oči a smelo vstúpte dnu. Vitajte v hoteli Magnus, štvorhviezdičkovom ultramodernom skvoste situovanom v rovnomennom multifunkčnom centre.

 

Aj moderné stavby majú dejiny
...a niekedy dokonca celkom zaujímavé. Na rozdiel od spomínaného Auparku, Magnus nevyrástol z čista jasna na periférii mestského parku. Jeho výstavba pripomínala skôr zrod motýľa: z bývalej kocky s tradičným občianskym vybavením obchod plus pohostinstvo štvrtej cenovej skupiny a s neodmysliteľným socrealistickým názvom Kotva začal pred dvoma rokmi vznikať svieži a moderný komplex, kde to viac než štvrtou cenovou zaváňa štvorhviezdičkovým luxusom. Minimalistické archetiktonické dielo dostalo názov ako sa na trenčiansku stavbu patrí - Magnus - v preklade veľkolepý, odkazujúci na históriu Trenčína spätú s ríšou starých Rimanov.
Prví návštevníci mohli zložiť hlavy v hoteli pred rokom aj pár týždňami. Vďačnými pokusnými králikmi, ktorí testovali klimatizáciu, vírivku a ostrosť obrazu plazmových televízií, boli zahraniční účinkujúci na festivale Bažant Pohoda 2007. Sťažnosti, ukradnuté vankúše ani záhadne zmiznuté hotelové mydielka personál nezaznamenal.

 

Nie je hotel ako hotel
Nielen vzhľadovo, ale i koncepčne sa hotel Magnus prvoplánovo líši od všetkej svojej konkurencie nielen v Trenčíne, ale i v širokom okolí. Klasickú žltú hotelovú izbu s pastelovými doplnkami a obrazom s motívom zapadajúceho slnka nad oravskými končiarmi tu nájdete jedine po jeho (zatiaľ neplánovanej) prestavbe. Teraz sú však izby zaodeté v prísnom čierno-bielom štýle, to isté platí i o doplnkoch a kvetoch. Červenú ružičku sme na stole nenašli, bielu orchideu pod veľkou plazmovou televíziou poľahky. Nemusíte mať precestovaný celý svet, aby ste uhádli, že strohá elegancia hotela Magnus bola inšpirovaná japonskou architektúrou a dizajnom. Po vkročení do izby prirodzene nadobudnete pocit, že aj tu niekde Sofia Coppola zaiste nakrúcala Stratených v preklade. Len to slnko tu vychádza v rovnakom čase ako na zvyšku Slovenska...


Oddych ako bonus
Relax, to dnes už nie je len "vystretie“ sa cez pol postele uprostred bieleho dňa po tom, ako ste zdolali obed s hodnotou niekoľkých tisícok kalórií. Ak sa chcete zbaviť stresu, únavy, čiernych kruhov pod očami a niekoľkoročných zásob toxínov, namierte si to zo svojej luxusnej hotelovej izby do rovnako noblesného wellness centra. S vašimi neduhmi je tu pripravených bojovať niekoľko druhov sáun i masáží. Tak ako hotel, aj wellness centrum, ktoré k nemu prislúcha, sa len tak hmýri čistými líniami, ostrými tvarmi a strohými farebnými kombináciami. Bukolické motívy by ste tu hľadali márne.
Nielen pre dnešnú skazenú mládež, ale aj pre staršiu, vyťaženejšiu generáciu, sa stalo konzumné ponevieranie sa po shopping centrách synonymum duchaplného oddychovania. V Magnus centre preto môžete hneď po zreštartovaní sa vo wellness centre zavítať medzi butiky s pánskou i dámskou konfekciou. Závratný luxus vo forme exkluzívnych značiek na vás v obchodoch nečaká, no nenájdete tu ani absolútne módne dno. Kto radšej investuje do zážitkov než "handier“, nebude mať s ponukou v Magnus centre ani najmenší problém. Zvyšok návštevníkov by sa mal pripraviť na to, že z centra nevyjde ako kópia Kate Moss ani Victorie Beckham.
Cenník

Ubytovanie (cena za izbu pre dve osoby)

Izba Executive ............................................ 2 900 Sk
Izba Business...............................................2 250 Sk
Izba DeLuxe.............................................. 3 500 Sk
Apartmán................................................... 4 900 Sk
 
Reštaurácia Flor de amor
Studené predjedlá
Lodičky z cukrového melónu s plátkami prosciutta........ 125 Sk
Trikolóra z paradajok, mozzarely a cukety....................... 118 Sk
Údený losos v kôprovom kabáte...................................... 140 Sk

Teplé predjedlá
Mušle s pažítkovou omáčkou............................................ 130 Sk
Zapečené slimáky s maslom a bylinkami....................... 120 Sk
Brokolicovo-syrový nákyp so šampiňónmi.....................  80 Sk

Polievky
Hovädzí alebo hydinový vývar.......................................... 45 Sk
Krémové polievky............................................................. 60 Sk

Hlavné jedlá
Závitky zo zubáča s cuketou............................................275 Sk
Morčací rezeň v limetkovom snehu................................. 185 Sk
Hovädzí steak s tymiánovou omáčkou........................... 294 Sk
Ragú zo zajaca so zemiakovými gnochi........................ 326 Sk
Hermelín na grile s pomarančovou omáčkou................ 150 Sk
Špenátové gnochi so šunkou.......................................... 143 Sk

Dezerty
Karamelové klbko ........................................................ 129 Sk
Snehové bazé s parížskym krémom........................... 130 Sk
Orechovo-jablková štrúdľa........................................... 90 Sk

Nápoje
Chladené nealko............................................................45 Sk
Čaj...................................................................................60 Sk
Čapované pivo............................................................... 40 Sk
Gin..................................................................................50 Sk
Borovička.......................................................................50 Sk
Frankovka modrá.........................................................30 Sk

Doplnkové služby
Bowling...........................................od 190 Sk/hod.
Svet wellness..................................490 Sk/2 hod.
(pre hotelových hostí 50 % zľava)
Klasická masáž s infrasaunou.....    500 Sk
Parkovanie v podzemnej garáži...... 200/deň
Parkovanie pred hotelom.................... 0 Sk

Prečítajte si aj:
Hudba + história + adrenalín = Trenčín

To, že hotel Magnus nestojí priamo na Trenčianskej skale či na námestí v zrekonštruovanom centre mesta ešte neznamená, že by ste sa  z neho za trenčianskymi top zaujímavosťami museli dopravovať hodiny letecky. Hlavne sa nenechajte odradiť prvým pohľadom po blízkom okolí – panelákové sídlisko a chátrajúci zimný štadión síce nepatria k doplnkom typu eiffelovky či kolosea, no i z hotela Magnus to nemáte ďaleko za pár zaujímavosťami. Krátka prechádzka vás dovedie do centra mesta, ešte kratšia k modernému štadiónu Mariána Gáboríka s fitnescentrom a príjemnou kaviarňou.

Celý článok >>

Prečítajte si aj:
Test HN

Personál v reštaurácii Flor de amor – Čašníci v hotelovej reštaurácii si veru nekazia imidž pokrčenou rovnošatou či nevyberanými spôsobmi. Odborníkom, ktorí personálu dávali lekcie v roznášaní pokrmov a v pristupovaní k zákazníkom, sa podarilo splniť sen každého majiteľa reštaurácie: jeho „staff“ sa ku klientom správa milo a ochotne, no pozná mieru úctivosti a neskĺzava do slepo oddaného vtierania sa do priazne zákazníka. Zároveň si mladí muži držali odstup bez toho, že by sa mohli stať adeptmi na ľadových kráľov. Pri výbere jedla ukázali, že majú nielen znalosti, ale aj zmysel pre humor a v zásobe zopár iskrivých historiek zo „života“ Flor de amor.

Celý článok >>

Prečítajte si aj:
Cena u nás ešte stále hrá hlavnú rolu

Rozhovor. Marketingová riaditeľka hotela Magnus Petra Obedová o prvom klimatizovanom hoteli v Trenčíne.

Čomu vďačí hotel Magnus za svoj moderný vzhľad a sviežu atmosféru?
Myslím si, že oboje je dané tým, že majitelia Magnus centra, ktorí vlastnia aj hotel, sú mladí,  moderní ľudia, nezaťažení tradíciami, konzervativizmom a predsudkami. Podľa svojho gusta si našli aj architekta, ktorý je rovnako otvorený novátorstvu a odvážny. Na konečnom výsledku sa v neposlednom rade podpísal i fakt, že vlastníci hotela precestovali kus sveta, majú skúsenosti aj s netradičným ubytovaním v zahraničí, sú rozhľadení.

Pre koho je luxusné ubytovanie v originálnom duchu určené?
Pri vytváraní koncepcie hotela sa myslelo najmä na biznismenov, ktorí kvôli svojim obchodom navštevujú Trenčín i jeho blízke okolie. Nijako sa netajíme tým, že náš hotel je určený v prvom rade pre biznismenov. Takéto zariadenie v meste Matúša Čáka dlho chýbalo a až my sme zaplátali dieru na trhu. 

Celý článok >>

Moje tri naj

Apartmán Magnus
Vo veľkorysom priestore (60 m2) sa snúbi moderné vybavenie s minimalistickým čierno-bielym dizajnom. Vaňa s vírivkou, dva plazmové televízory, pripojenie na internet, prenosný telefón s priamou voľbou či individuálne regulovateľná klimatizácia vám nedovolia byť nespokojným zákazníkom ani keby ste sa akokoľvek snažili.

Karamelový dezert v reštaurácii Flor de amor
Zmes z cereálií a šľahačky obalená v kokose a ukrytá v karamelovom klbku je dokonalým príkladom gastronomického zážitku. Kulinárska lahôdka útočí na všetky zmysly a poteší i vyberavé oko estéta – je totiž nielen chutným dezertom, ale aj umeleckým dielom. Najrozmaznanejšie jazýčky by karamelovú sieťovú guľku mali bezpodmienečne vyskúšať.

Turecký parný kúpeľ Hammam v hotelovom wellness centre
Na tomto magickom mieste sa uvoľní myseľ, zohreje telo, nastáva stav relaxácie i celkovej telesnej a duševnej očisty. Ak túžite po oddychu v štýle štyri v jednom a chcete omladnúť, zbaviť sa stresu, posilniť si imunitu a vyhnať z tela jedovaté toxíny, čo najskôr vstúpte do raja saunového sveta Wellness Magnus a poriadne sa zapoťte!
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 08:03