StoryEditor

Fruniho jachta trápi znalca

26.02.2008, 15:39
Súdny znalec má problémy vyhotoviť posudok jácht Vladimíra Fruniho, ktorého súd odsúdil v kauze nebankových subjektov na 11,5 roka väzenia a zároveň dostal trest prepadnutia majetku.
„Obvodný úrad v Bratislave, ktorý je správcom zabaveného majetku na základe poverenia Špeciálneho súdu, musí ešte počkať na posudok. Problémy sú hlavne s technickými údajmi, ktoré musí znalec vyhotoviť,“ povedal prednosta úradu Otto Galis.

Na obe tieto plavidlá, ktoré sú v chorvátskom prístave Split, chýba dokumentácia o nadobúdacích a vlastníckych právach. Bez nich nemôže znalec presne identifikovať, aký motor majú. Tieto lode môžu mať približne 20 druhov motorov. „Spoločnosť, ktorá motor vyrobila, vám neposkytne údaje, keď nepreukážete, že ste vlastníkom lode.  Ak nebudeme mať presné údaje o plavidlách, nemôžeme ich predať.“ Podľa Galisa znalec musí zbierať informácie o motoroch cez internet, čo predlžuje vyhotovenie znaleckého posudku. Práve chýbajúce doklady sťažujú vyhotovovanie posudku, na základe ktorého bude vypracovaná ponuka na predaj jácht a tiež dvoch motorových člnov. Tie už prepravili na Slovensko v decembri minulého roku. Ak budú splnené všetky náležitosti, úrad osloví s ponukou príspevkové a rozpočtové organizácie. Ak o lode neprejavia záujem, predaj uskutočnia prostredníctvom mimoriadneho výberového konania. Plavidlá získa ten, kto ponúkne najvyššiu cenu, povedal Galis.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:57