StoryEditor

Žilinská samospráva sa v októbri predstaví s euroregiónmi v Bruseli

11.08.2007, 11:18
Autor:
TASRTASR

Na kultúrnom a ekonomickom propagačnom podujatí OPEN DAYS, ktoré sa uskutoční 8. až 11. októbra v Bruseli, sa zúčastní aj Žilinský samosprávny kraj (ŽSK).

ŽSK získal za svojich zahraničných partnerov mestá zo Španielska, Talianska, Francúzska, Veľkej Británie, Poľska a Turecka. "Spoločne budeme vystupovať pod názvom Znalosti a inovácie miest pri zmenšovaní rozdielov medzi regiónmi," povedal predseda ŽSK Juraj Blanár. "V rámci partnerskej spolupráce pripravíme dva semináre, na ktorých vystúpi desať prednášajúcich z partnerských miest a nášho kraja. Budú sa dotýkať účasti lokálnych autorít pri programovaní a implementácii štrukturálnych fondov a konkurencieschopnosti a inovácie v lokálnych samosprávach."
¨
Podujatie OPEN DAYS vytvára unikátny priestor pre regióny a mestá z celej Európy, aby si vymieňali praktické znalosti, skúsenosti a inovácie v regionálnom rozvoji. Bude pozostávať zo 150 workshopov, do ktorých sa zapojí 212 regiónov a miest (z toho 36 miest) z 33 krajín. Regióny si v priestoroch konferencie môžu pripraviť prezentáciu miest a obcí, firiem, inštitúcií. Vytvorí sa tak priestor na nadväzovanie kontaktov, neformálnu diskusiu, výmenu skúseností a návštevu odborných seminárov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 15:37