StoryEditor

Valentovič: Spájanie detských nemocníc je len jednou z alternatív

09.01.2008, 14:23
Autor:
TASRTASR

Minister zdravotníctva Ivan Valentovič si myslí, že zamestnanci, ktorí dnes protestovali v Bratislave pred budovou ministerstva zdravotníctva proti zlúčeniu Detského kardiocentra (DKC) a Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) mali s ním svoje názory najprv vydiskutovať. "Osobne si myslím, že takouto formou sa to nerobí. V prvom rade by ma mali osloviť," uviedol dnes po rokovaní vlády.
O konaní protestu sa šéf rezortu zdravotníctva dozvedel od novinárov, keďže podľa jeho slov bol od rána pracovne zaneprázdnený. Valentovič prízvukoval, že spájanie uvedených zdravotníckych zariadení je len jednou z pracovných téz, ktoré nie sú uzatvorené. Dodal, že nepozná stanovisko protestujúcich lekárov, ani obsah petície, ktorú údajne iniciovali.
"Pracovných hypotéz je strašne veľa, takže vôbec nechápem, prečo je okolo toho taký krik," uzavrel Valentovič.
Proti administratívnemu zlúčeniu DKC a DFNsP protestovalo dnes pred budovou Ministerstva zdravotníctva SR približne sto zamestnancov DKC. "Nechápeme cieľ tohto kroku, zlúčenie by viedlo k opätovnému odchodu stredného aj vyššieho personálu," zdôraznil zástupca primára oddelenia funkčného vyšetrovania DKC Martin Čulen a dodal, že neboli predložené žiadne racionálne dôvody a očakávané výhody zlúčenia.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 14:05