StoryEditor

Poslanci dnes nehlasovali

07.12.2007, 13:26
Autor:
TASRTASR

oslanci Národnej rady SR dnes neodsúhlasili ani jeden zákon, keď po dohode poslaneckého grémia zrušili hlasovanie o 11.00 h. Dovtedy stihli od štvrtkového popoludňajšieho hlasovania prerokovať štyri právne normy - návrh zákona o jednorazových a mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic, novely zákona o pozemných komunikáciách, o elektronických komunikáciách a antidiskriminačného zákona.
Za poslednú hodinu a pol potom stihli zákonodarcovia prerokovať 12 právnych noriem novely zákona o Železničnej polícii, o reklame, o ochrane utajovaných skutočností, o poskytovaní právnej pomoci osobám v materiálnej núdzi, o priestupkovom konaní a o štátnych hmotných rezervách. Rovnako prediskutovali návrh zákona o ekodizajne, o energetike a o komoditnej burze.
Samotný záver schôdze patril návrhom ministra obrany Františka Kašického. Návrh na ďalšie pôsobenie príslušníkov Ozbrojených síl SR v operácii ISAF v Afganistane počíta s ďalším pôsobením 57-člennej multifunkčnej ženijnej jednotky Ozbrojených síl SR na leteckej základni Kandahár. Rovnako sa predpokladá vyslanie najviac piatich vojakov na veliteľstvá ISAF, rovnakého počtu vojakov do Provinčných rekonštrukčných tímov (PRT) a tiež do Operačných výcvikových tímov (OMLT), ôsmich príslušníkov vojenského zdravotníctva do poľnej nemocnice na leteckej základni KAIA v Kábule a do strážnej čaty do 35 príslušníkov na základňu Tarin Kowt v provincii Uruzgan. Poslanci prerokovali aj návrh na zmenu mandátu príslušníkov Ozbrojených síl SR pôsobiacich v operácii KFOR v Kosove.
Posledný prediskutovaný piatkový bod riešil ukončenie pôsobenia príslušníkov Ozbrojených síl SR v operácii Iracká sloboda. Poslední dvaja slovenskí vojaci pôsobiaci v Iraku sa podľa návrhu do konca tohto roka vrátia domov.
Schôdza bude pokračovať v utorok 11. decembra od 9.00 h.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 19:17