StoryEditor

Vyjednávať bude aj Dzurinda

15.06.2010, 00:00
Autor:
besbes
Vo vyjednávacom tíme SDKÚ-DS, ktorý bude viesť rokovania pravice o zostavení novej vlády, by mal byť aj predseda strany Mikuláš Dzurinda. Ten pred voľbami odstúpil z kandidátky a novou volebnou líderkou sa stala Iveta Radičová.

SDKÚ, ktorá získala spomedzi stredopravých strán najlepší volebný výsledok, rokovala včera o ďalších krokoch v najužšom kruhu. Dnes zasadne prezídium SDKÚ, na ktorom sa definitívne rozhodne o predmetoch vyjednávania. Objavili sa informácie, že Radičová by nemala byť hlavnou "vyjednávačkou“ strany v rokovaniach s ostatnými stredopravými stranami. Viacerí členovia SDKÚ to však popreli. "Nie, nič také som nepočul, mali by ísť na rokovania viacerí a myslím, že to bude volebná líderka Iveta Radičová aj predseda Mikuláš Dzurinda,“ povedal HN zdroj z prostredia strany. Predseda SDKÚ Dzurinda sa počas volebnej noci príliš neusmieval, takmer vôbec a k volebnému výsledku nechcel nič povedať. Radičová však tvrdí, že sa vo vnútri strany nič nedeje a ani medzi ňou a predsedom.

V kuloároch sa už v minulosti objavili informácie, že v prípade pravicovej vlády zostavenej SDKÚ by mohol byť predsedom vlády súčasný podpredseda strany Ivan Mikloš, a nie volebná líderka. Toto však Radičová už niekoľkokrát poprela. "Ja vás veľmi poprosím, aby ste prestali šíriť dohady a nezmysly,“ povedala v nedeľu po voľbách HN. Po dnešnom prezídiu sa SDKÚ stretne aj s ostatnými partnermi.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 16:41