30.04.2010, 00:00

Ako bude vaša politická strana oslavovať 1. máj?

Anna Belousovová, SNS
Pripomenieme si to ako všetci normálni Slováci, pre ktorých je práca trvalou hodnotou. Budeme na akciách, ktoré sú už aj súčasťou volebnej kampane. S 1. májom súvisia aj oslavy jari so stavaním májov. Je to sviatok, ktorý má medzinárodný a nadpolitický rozmer a oslavovať by sa mal, možno si práve v ťažšej ekonomickej situácií uvedomíme, akú má práca hodnotu.

Jozef Habánik, ĽS-HZDS
Začneme už v piatok, kedy sa kandidáti do parlamentu a naši členovia zúčastnia na akciách so stavaním májov. Sú to akcie, na ktorých sa zúčastňujeme pravidelne každý rok, berieme to ako spoločenské stretnutie s ľuďmi ako oslavu jari. Uvedomujeme si, že ide aj o výročie vstupu do EÚ, oslávili sme okrúhle minulý rok. Nezamestnanosť je problém aj iných ekonomík sveta a nespájal by som 1. máj s percentuálnym stavom nezamestnanosti.

Gyula Bárdos, SMK
Tak ako vždy aj tento rok sa 1. mája zúčastníme na rôznych akciách, ktoré organizuje SMK alebo sa na nich podieľa. Poslanci a predsedníctvo bude v Dolnom Štáli, kde si zahrajú s občanmi futbal, a potom budeme debatovať s ľuďmi. Niečo podobné bude aj na strednom a východnom Slovensku. Určite to však nebude vyzerať ako pred rokom 1989. Určite to nebude vyzerať tak ako tie akcie, ktoré organizuje Smer alebo SDĽ.

Mária Sabolová, KDH
Pokračuje klasická volebná kampaň, stretávanie sa s ľuďmi. Výročie vstupu do EÚ sme oslávili ako okrúhle minulý rok. Budeme medzi občanmi. 1. máj ako sviatok práce oslavujú už väčšinou len ľavicové strany. Pre nás je to viac-menej klasický deň bez nejakých špecifických osláv. My veriaci si v tento deň pripomenieme sv. Jozefa ako patróna robotníkov. Nechcem nejako komentovať Sviatok práce. Nezamestnanosť bola vysoká aj v minulosti, za socializmu bola umelá zamestnanosť, je to vec každého človeka a postoja. Kiežby by bolo viac práce, ale tomu žiadna oslava ani neoslava nepomôže.

Juraj Miškov, SaS
My budeme v Žiline na námestí. Pripomenieme si Sviatok práce prácou v podobe kampane. Povieme Žilinčanom, že tí, čo sa tak veľmi k Sviatku práce hlásia, tak za ich vlády najviac ľudí prišlo o prácu.

Béla Bugár, Most-Híd
V tomto čase sú oslavy mesta Komárno, v sobotu určite idem tam. Naši členovia robia celodennú akciu v Dunajskej Strede. Budeme sa stretávať v tento deň s občanmi.


menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:31