StoryEditor

Gašparovič upokojoval národ. V súkromnej televízii

09.01.2013, 23:00
Autor:
huhu
Prezident Ivan Gašparovič včera upokojoval vášne, ktoré vyvoláva neobsadený post prokurátora.

. Svoje stanovisko, v ktorom obhajoval dôvody nevymenovania Jozefa Čentéša za šéfa prokuratúry, prezentoval v súkromnej televízii TA3. Tú vlastní podnikateľ Ivan Kmotrík.

Prezident v televízii okrem iného reagoval na plán opozičných poslancov obžalovať ho z porušenia ústavy, keď nevymenoval Čentéša za šéfa Generálnej prokuratúry. „Obžaloba prezidenta z úmyselného porušenia ústavy nestojí na právnom základe. Namiesto hystérie by opoziční politici mali dať na stôl argumenty pre Ústavný súd,“ povedal Gašparovič vo svojom päťminútovom príhovore k občanom. Ako dodal, urážajú ho a unavujú takéto nenávistné útoky.

Na otázku HN, prečo súkromná televízia poskytla priestor prezidentovi, jej výkonný riaditeľ Igor Čekirda povedal, že „kauza Jozefa Čentéša je v týchto dňoch jednou z najdiskutovanejších spoločensko-politických tém“. Verejnoprávna Slovenská televízia prezidentovo stanovisko nezverejnila. Podľa hovorcu RTVS Richarda Šümeghyho z prezidentskej kancelárie takúto žiadosť ani nedostali. „Nikto nás neoslovil, aby sme zverejnili stanovisko prezidenta k nevymenovaniu pána Čentéša za generálneho prokurátora. Tému však spracujeme spravodajsky,“ povedal Šümeghy.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 13:08