StoryEditor

Anketa: Ako vyriešiť krízu v zdravotníctve?

02.12.2011, 10:30

Miriama Pružincová, študentka medicíny
Niekto si musí uvedomiť, že lekári sú potrební. Vyriešiť problém pár dní pred kritickým dátumom je nemožné. Už mesiace vedeli, čo sa môže stať. Veľkú časť zodpovednosti za stav preto nesie vláda. Nie je pravda, že hlavným problémom je výška platov. Ide najmä o nedodržiavanie Zákonníka práce.

Peter Vaško, pacient
Odvolanie ministra by situáciu nevyriešilo. Ak by toto stačilo lekárom, potom im asi nejde o to, o čo oficiálne žiadajú. Lekári však výpovede postupne sťahujú, takže dúfam, že sa situácia vyrieši. Požiadavky lekárov považujem za neadekvátne.

Anna Janáčová, študentka medicíny
Zdravotníctvo potrebuje prejsť reformou. Poisťovne neplatia za výkony toľko, koľko by mali. Dôležité je, aby sa splnili požiadavky týkajúce sa výšky platov a Zákonníka práce. Ak zvýšite platy, lekári nebudú mať potrebu odísť do zahraničia.

Martina Skokňová, lekárka
Do tohto stavu sme sa dostali preto, že poisťovne neplatia za zákroky toľko, koľko by mali. Ak sa zmení systém financovania,
vyrieši sa tým veľa problémov. Všetci by mohli byť zaplatení adekvátne.

Andrea Bangová, pacientka
Bola by som najradšej, keby sa lekári vrátili a naše deti ošetrili. Ťažko povedať, či je na vine vláda alebo odbory. Treba nájsť kompromis niekde v strede.Pomohlo by, ak by sa rokovalo bez vyhrážok.

01 - Modified: 2004-06-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: OFZ vlani so stratou
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:27