StoryEditor

Stavil dve tisícky, môže zarobiť dvojnásobok

08.03.2012, 23:00

Pred týmito voľbami panuje medzi ľuďmi väčšia neistota než kedykoľvek predtým. Vedia to aj stávkové kancelárie, ktoré prijímajú vklady na takzvané „parlamentné“ tikety od 50 centov až do niekoľko tisíc eur. „Najvyšší vklad bol zatiaľ okolo dvetisíc eur, že sa SDKÚ-DS nedostane do parlamentu,“ povedal pre HN Andrej Pekarčík zo spoločnosti Victory Tip. Na volebnom fiasku strany Mikuláša Dzurindu môže tipujúci podľa stanoveného kurzu zarobiť dvojnásobok.

Na voľby sú vyššie stávky
Niké zaznamenala vklad takmer až 2 500 eur. „Tipér stavil na to, že sa SMK nedostane do parlamentu a Smer-SD získa v Bratislavskom kraji viac percent ako SDKÚ-DS,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Otto Berger. Keďže tipujúci stavil viac-menej na istotu, môže mať zhruba štyri stovky navyše. Stávkové kancelárie sledujú prieskumy, a podľa nich menia svoje tipy a kurzy.

Podľa Pekarčíka sa do predvolebného tipovania zapája úplne iný typ ľudí, ako je to pri športových zápasoch. „Kým na športové zápasy vypĺňajú tikety za jedno – dve eurá, tu je to v priemere 80 až 100 eur.“


Smer je tutovka
Všetci bookmakeri berú ako tutovku, že najviac hlasov získa Smer-SD a žiadny iný kurz ako 1,01 neponúkajú. Fortuna mu tipuje zisk 38 až 40 percent hlasov. Ak si myslíte, že to bude inak, môžete vyhrať viac ako dvojnásobok svojho vkladu.

Záujem je najmä o takzvané nevyvážené kurzy. Napríklad, ak by niekto chcel staviť na víťazstvo KDH, vo Fortune môže vyhrať najviac 5-tisíc eur, v Niké až 15-tisíc. Rovnako nereálnu sumu by vyhral aj tipér, ktorý staví na ĽS-HZDS, kde je kurz na víťaza 9 999. Za sto eur by teoreticky vyhral milión.

Viac ako štvornásobok svojho vkladu by vyhral ten, kto si myslí, že voliť pôjde viac ako 54 percent voličov. Pri maximálnom vklade by dostal vyše 14-tisíc eur. Niké neverí ani v pravicové líderstvo SDKÚ-DS. Tomu, kto si myslí, že SDKÚ získa viac hlasov ako KDH, núka ako výhru až šesťnásobok vkladu, podobne ako Fortuna.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 16:58