StoryEditor

Penta: Pavlíkovi z 99% sme vyplatili 300-tisíc eur

09.02.2012, 23:00
Media One pracovala pre Pentu v rokoch 2004 a 2005. Pavlíka vysoká suma včera prekvapila.

Jedného z lídrov hnutia 99%, ktorý sa chystá cez víkend protestovať pred sídlom Penty, spája s touto finančnou skupinou údajne lukratívna zákazka, on to odmieta. „Tejto spoločnosti sme za poskytnuté služby vyplatili zhruba 9 miliónov korún (300-tisíc eur) v priebehu približne dvoch rokov,“ uviedla Lea Krčmáriková z Penty o spolupráci s Media One. Túto firmu vlastní Pavol Pavlík – dvojka na kandidátke 99%. Media One pracovala pre Pentu v rokoch 2004 a 2005. Pavlíka vysoká suma včera prekvapila. „To je absolútny nezmysel. Ak si takto vymýšľajú, musia sa Gorily veľmi báť,“ reagoval. 


Desatina ceny?
Cenu poskytnutých služieb odhadol približne na desatinu. Presné číslo nevedel, keďže pri sebe nemal účtovníctvo svojej firmy. „Celkovo šlo asi o 27-tisíc eur,“ uviedol. Pavlík tvrdí, že s Pentou spolupracoval jednorazovo. Zmluvu mal iba s Miraklom, firmou, ktorá vlastní sieť lekární Dr. Max patriacu do portfólia Penty. Prečo finančná skupina HN potvrdila sumu 300-tisíc eur, si nevie vysvetliť.

Dnes je dnes
Predstavitelia 99% budú v sobotu predpoludním protestovať pred sídlom Penty v Bratislave. Dôvodom je spis Gorila. Pred budovu finančnej skupiny sa postaví aj Pavlík. Problém v tom, že ide o jeho bývalého klienta, nevidí. „To nemá nič spoločné s tým, čo bolo pred ôsmimi rokmi,“ vysvetlil. „Ja mám primárny problém s Gorilou a s praktikami, ktoré odhaľuje,“ dodal.

Ivanovi Weissovi, oficiálnemu sponzorovi strany 99%, možný Pavlíkov konflikt záujmov neprekáža. „Nie je to schizofrénia. My sme sa pustili do boja s tým, čo tu Penta stvára. Pavlík vtedy vykonával činnosť mediálneho poradcu,“ uviedol. Pavlík priznal, že dnes by už s Pentou zmluvu neuzavrel. „Dnes nie, samozrejme.“

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 05:44