StoryEditor

Matovič: Sklamali ma výsledky SaS a SDKÚ

10.03.2012, 18:44
Je to pre mňa obrovský záväzok, je to vyjadrenie dôvery od ľudí, reagoval Matovič na prvé odhady.

22:49 Prinášame vám rozhovor s Igorom Matovičom: 

Ste spokojní s prvými prieskumami, ktoré vám prisudzujú až takmer osem percent hlasov?
Je to pre mňa obrovský záväzok, je to vyjadrenie dôvery od ľudí. 

Prieskumy vás posielajú aj nad SaS či SDKÚ-DS. Cítite zadosťučinenie?
Ja to takto vôbec nevnímam. Naopak, dúfal som, že SDKÚ aj SaS budú mať okolo 8 až 10 percent.

Takže skôr sklamanie?
Z ich výsledkov trošku áno.

S akým konečným výsledkom by ste boli spokojný?
Ja som sem naozaj rišiel s tým, že tn výsledok bude spravodlivý a ľudia rozhodnú, ako rozhodnú. Aj keby to bolo 5,1 alebo 4,9 tak to budem brať tak, ako to je.

22:27 Prvý prieskum MVK prisúdil Obyčajným ľuďom takmer 8 percent. V parlamente by tak obsadili 14 percent. Volebnou centrálou sa ozýval potlesk. O pár minút vám prinesieme kátky rozhovor s volebným lídrom Igorom Matovičom.

22:02 Do volebnej centrály už dorazil aj Igor Matovič. Privítal ho potlesk, na ktorý reagoval svojim typickým úsmevol. "Prečo tlieskate?" dodal vysmiaty politik.

21:56 Jeden z kandidátov hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Alojz Hlina dnes pre médiá pár minút pred zatvorením volebných okrskov priznal, že v prípade, ak sa do parlamentu dostane Ján Slota aj on, bude mať problém sedieť s ním v jednej miestnosti. „Neviem, ako sa to bude technicky nejakým spôsobom riešiť, ale my máme dosť veľký problém,“ dodal známy Slotov kritik. Ako ďalej uviedol, potýčka však nehrozí. „Ja už som starší, ale ťažko by som to znášal, i keď pri všetkej úcte k parlamentu, kde ste povinný počúvať aj názory iných...,“ poznamenal Hlina s tým, že sa bude musieť naučiť pracovať politicky a rešpektovať prípadné rozhodnutia, kde je potrebná väčšina. „Veľa ľudí má z toho obavu, ale budeme sa ju snažiť vyvrátiť.“

Pripúšťa, že ak sa strana nedostane do parlamentu, nebude to žiadna tragédia. „Venovali sme však tomu čas a energiu, preto mierne sklamanie bude,“ pokračoval. Na otázku, či pôjde pogratulovať víťazovi volieb, Hlina povedal, že si nie je istý, či bude stáť ako ďalší v rade. „Pokiaľ budeme rešpektovať spoločenský bontón, dohodneme sa,“ dodal.

21:42 Bratislavská reštaurácia, kde majú Obyčajní ľudia svoju volebnú centrálu, už praská vo švíkoch. Na ceste je aj líder strany Igor Matovič, má sa objaviť o pár minút.

21:16 Chlebíčkov ubúda, flašky vínka miznú. U Obyčajných ľudí vládne uvoľnená nálada. O malú chvíľu má do centrály doraziť aj líder strany Igor Matovič.

20:49 Volebná centrála Igora Matoviča a jeho Obyčajných ľudí sa pomaly zapĺňa. Známy aktivista a kandidát Obyčajných ľudí Alojz Hlina predvolebnú trému nepriznáva. "Urobili sme dosť na to, aby sme boli relevantným hráčom na slovenskom politickom nebi." Tých pár hodín už počkáme.

20:15 Na lídra Obyčajných ľudí si ešte počkáme aspoň hodinu. Čakanie novinárom zatiaľ "spríjemňuje" reality show na veľkoplošných obrazovkách.

19:44 Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti budú čakať na volebné výsledky v bratislavskej reštaurácii. Momentálne je tu len hŕstka novinárov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:46