StoryEditor

10 udalostí, ktoré sa nedostali do novín

06.11.2011, 09:00
Autor:
redred
HNonline vám každý deň o 10:00 prináša najdôležitejšie udalostí, ktoré sa nedostali do novín.

 

Top udalosť

Eurozónu čaká rozdelenie. Slovensko sa báť nemusí

Slovensko má podľa analytika Next Finance reálnu šancu, že zostane v silnejšej eurozóne so "supereurom".

V súčasnej situácii všetky možné cesty "von" z problémov v eurozóne budú nepríjemné a rizikové.

 


Hlavné udalosti medzi 22:00 a 10:00

 

Spoločnosť Quantas ponúka lety zadarmo

Austrálska letecká spoločnosť Quantas ponúka lety zadarmo cestujúcim, ktorých sa dotklo nedávne rozhodnutie zastaviť všetky lety pre spor so zamestnancami. Ide o prvé z opatrení, ktoré majú podporiť vernosť zákazníkov.


Slováci zbierali asistencie. Chára si pripísal dve

Hokejisti Bostonu deklasovali v nočnom zápase zámorskej NHL Toronto 7:0, kapitán hostí Zdeno Chára si na konto zapísal dve asistencie.


Oklahomu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,2


Zemetrasenie s magnitúdou 5,2 otriaslo v sobotu územím v tesnej blízkosti amerického mesta Oklahoma City na Stredozápade. Oznámil to Americký geofyzikálny inštitút (USGS) s tým, že nebol hlásený žiadny zranený.



Výkyvy na akciách zvyšujú riziko infarktu

Najviac ohrození sú podľa štúdie ľudia, ktorí pohyby cien akcií vo svojich portfóliách sledujú denne. Prudké pohyby cien akcií, ktoré sa v posledných týždňoch stali na svetových burzách takmer pravidlom, súvisia s rastom výskytu infarktu.



Soros: Európsku krízu zavinila Merkelová (video)

Známy investor George Soros tvrdí, že nemecká kancelárka bola tvorcom krízy v Európe.

Deti majú účet na Facebooku. Aj nelegálne

Rodičia v Amerike často pomáhajú svojim deťom obísť vekový limit na sociálnej sieti Facebook. Hoci je internetová sociálna sieť Facebook prístupná až od 13 rokov, rodičom neprekáža, keď si na nej založia účet ich deti, ktoré ešte tento vek nedosiahli.


The Economist: Česko je zahnívajúcou krajinou

Podľa britského týždenníka mnoho českých politikov zneužíva systém vo svoj prospech. Niektorí kritici označujú českú politiku za "zahnívajúcu partitokraciu", teda zahnívajúcu vládu politických strán, ktoré sa čoskoro po novembri 1989 zmocnili demokratického procesu.


Kríza eurozóny doľahla aj na Česko

České ministerstvo financií nepredalo cez týždeň taký objem štátnych dlhopisov, aký chcelo. Navyše výnos, ktorý musí investorom platiť, po západoeurópskom príklade vzrástol.



Francúzsko bude brániť svoj rating novými úsporami

Francúzi si budú musieť utiahnuť opasok ešte viac, aby si na finančných trhoch zachovali najvyššiu ratingovú bonitu AAA. Premiér Francois Fillon podľa správ vydaní denníkov v pondelok (7.11.) oznámi nové úsporné opatrenia vo vládnych výdavkoch.



menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:33