StoryEditor

Urbáni: Do dvoch týždňov predstavím program, realizovať ho bude nový subjekt

20.01.2010, 17:16
Autor:
TASRTASR

Nezávislý poslanec Národnej rady (NR) SR a bývalý podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni chce do dvoch týždňov predstaviť svoj politický program, realizovať ho bude nový politický subjekt. "Určite to nebude Mečiar a ĽS-HZDS. Je potrebné, aby na Slovensku vznikla nová politická štruktúra. Ostanú niektorí starí ľudia, prídu niektorí noví," vyhlásil pre TASR Urbáni, ktorý chce etablovať nový subjekt ešte pred júnovými parlamentnými voľbami.

"Programovo to je pripravené, chce to ešte doladiť niektoré organizačné veci, preto sa zatiaľ nič nezverejňuje. Ale myslím, že sa to stihne a dúfam, že politický zápas bude férový," poznamenal poslanec, ktorého ĽS-HZDS vylúčilo zo svojich radov koncom roku 2009.

"Tá posledná kvapka bola, že sedel vo volebnom štábe HZDS a pripravoval voľby pre Európsku demokratickú stranu (EDS) a nominoval tam ľudí. Na dvoch stoličkách sedieť nemôžete, pre dve strany robiť nemôžete," vyhlásil v rozhovore pre TASR na margo vylúčenia Urbániho predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Dodal, že širšie Urbániho komentovať nechce, lebo "do mŕtvych nekope".

"Ja sa už k nemu vyjadrovať nebudem, nebudem na neho reagovať, nemá to význam. On to správne popísal," zasmial sa Urbáni na margo výroku, že do mŕtvych sa nekope.

Urbáni v čase vylúčenia z ĽS-HZDS vyhlásil, že "v tejto chvíli" do inej strany nevstupuje, pre budúcnosť to však nevylúčil. Uviedol, že spolu s okruhom spolupracovníkov, ktorých nazval "rada múdrych", pracuje na novom politickom programe, pôvodne však nešpecifikoval, kto ho bude realizovať.

"Myslím si, že ja aj moji kolegovia máme čo povedať," povedal dnes Urbáni. "V každom rezorte bude tento program robiť kostru toho všetkého, na ktorú sa budú nabaľovať detaily a dopadové štúdie. Bude predstavený v najbližších dňoch, možno to bude trvať týždeň - dva, závisí to aj od iných politických debát s partnermi a spolupracovníkmi," uzavrel Urbáni.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 20:43