StoryEditor

Smer s Uhliarikom vo vláde neráta

28.02.2012, 19:00
Ak Smer a KDH vytvoria vládu, Raši avizuje, že kreslo ministra zdravotníctva preberie on.

Keby vládu mal zostavovať Smer-SD s KDH, s Ivanom Uhliarikom (KDH) ako ministrom zdravotníctva sa neráta. Povedal to exminister Richard Raši na dnešnom okrúhlom stole o stratégiách v zdravotníctve, ktoré organizovalo vydavateľstvo Ecopress. Podľa Rašiho sa šíria reči, že Smer už má s KDH podpísanú dohodu o budúcej spolupráci. „Žiadna dohoda nie je. Smer má ambíciu držať si tento rezort a keby aj neviem k čomu došlo, pán doktor Uhliarik je pre nás absolútne neprijateľnou alternatívou,“ povedal.

Raši chystá návrat
KDH to nechcelo komentovať. „Chodím po Slovensku a snažím sa získať čo najlepší výsledok. Zostavovať vládu 28. februára je predčasné,“ reagoval Július Brocka.

Podľa politológa Pavla Marchevského je zdravotníctvo rezort, ktorý zaváňa problémami. „Ak by ho Smer prenechal KDH, tak len za podmienky, aby ho neviedol človek spájaný s Pentou či kauzami ako je Gorila.“

Raši už bol šéfom rezortu zdravotníctva vo vláde Roberta Fica v rokoch 2008 až 2010. Momentálne je primátorom Košíc a tieňovým ministrom zdravotníctva v Smere. Už sa netají tým, že primátorské kreslo chce uvoľniť a zasadnúť do toho ministerského. „Nie je možné byť primátorom aj ministrom zároveň. Alternatíva môjho návratu je reálna,“ potvrdil.

 


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 21:11