StoryEditor

Top dokument Ficovej vlády príde na rad až zajtra

26.04.2012, 00:00

Programovú koncepciu vlády Roberta Fica bude schvaľovať parlament budúci týždeň, napriek tomu pozná jeho úplne znenie stále iba zopár ľudí okolo premiéra. Dokument totiž stojí na Úrade vlády. Pôvodne o ňom mali rokovať členovia kabinetu včera, najdôležitejší bod však preložili na piatok. Viacerí ministri o tom podľa zistení HN ani nevedeli. Jednotlivým ministerstvám už uplynul termín na predloženie programových téz za svoje rezorty.

Ich hovorcovia HN potvrdili, že materiál odovzdali a nemešká nikto z nich. "Programové vyhlásenie vlády je pripravené," uviedol aj hovorca premiéra Erik Tomáš. O preloženie rokovania vlády požiadal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Dôvodom má byť dokončovanie Programu stability a Národného programu reforiem, na ktorých schválenie čaká Brusel len do konca tohto mesiaca. "Potrebovali sme ešte čas," vysvetlil štátny tajomník Peter Pellegrini. "Dokumenty pripravila ešte predchádzajúca vláda a súčasný kabinet ich dáva do súladu aj s programovým vyhlásením," dodal.

Vláda bude preto o týchto normách rokovať naraz, a to v piatok. Dovtedy ostáva programové vyhlásenie utajené. Ministerstvá sa k jeho jednotlivým častiam dovtedy nevyjadrujú. Fico o ňom tvrdí, že bude iné, ako všetky dosiaľ. "Nepôjde po rezortoch, bude to ucelená predstava o smerovaní Slovenska," povedal médiám.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:55