StoryEditor

Desať udalostí, ktoré by vám nemali ujsť

01.11.2011, 13:00
Autor:
redred
HNonline vám prináša pravidelný prehľad hlavných udalostí, ktoré by vám nemali ujsť.

 

Top udalosť

Grécko si vybralo ďalšiu obeť. Najbohatšieho Čecha

Petr Kellner prerába v Grécku podielom v Piraeus Bank stámilióny českých korún.

 

 

Hlavné udalosti medzi 10:00 a 14:00

 

Z Ruska odíde tento rok 70 miliárd dolárov

Ruská centrálna banka oznámila, že v tomto roku očakáva odlev kapitálu z krajiny na úrovni približne 70 miliárd USD. To znamená zdvojnásobenie objemu oproti minulému roku, keď odlev kapitálu z Ruska predstavoval zhruba 34 miliárd USD.

 

Do parlamentu v Kyjeve vtrhli stovky demonštrantov

 

Stovky demonštrantov vtrhli dnes do budovy ukrajinského parlamentu v Kyjeve a narušili poslaneckú schôdzu. Približne 700 veteránov sovietsko-afganskej vojny a černobyľskej jadrovej havárie sa prebilo cez policajný kordón a v snahe vojsť do priestorov parlamentu rozrazilo vchodové dvere.

 

Po ťažkej chorobe zomrel český herec Bořivoj Navrátil

Po dlhom a ťažkom boji s rakovinou zomrel včera večer v Prahe obľúbený divadelný, filmový a televízny herec Bořivoj Navrátil. V septembri mal 78 rokov.

 

Odčerpanie záplavovej vody v Thajsku potrvá desať dní

Potrvá najmenej desať dní, kým sa z oblasti severne od Bangkoku podarí odčerpať 5,5 miliardy kubických metrov záplavovej vody, ktorá by sa z okolia thajskej metropoly mala odviesť do mora. Napísal to dnes denník Bangkok Post, citovaný agentúrou DPA.

 

Danske Bank zruší dvetisíc pracovných miest

Najväčšia dánska finančná inštitúcia Danske Bank zruší v najbližších troch rokoch okolo 2000 pracovných miest. Dôvodom je nevyhnutné znižovanie nákladov.

 

O voličský preukaz možno požiadať až vo februári

Občania, ktorí sa chcú zúčastniť na parlamentných voľbách v sobotu 10. marca budúceho roka, avšak v čase ich konania nebudú v mieste svojho trvalého bydliska, budú potrebovať voličský preukaz. Žiadať oň budú môcť od 9. februára do 8. marca v úradných hodinách obecného úradu.

 

V Bratislavskom kraji pribudlo menej bytov

V 1. polroku 2011 na území Bratislavského kraja dokončili 1825 bytov, pri medziročnom poklese o 411 bytov. Na celkovom počte 6196 nových bytov v SR sa kraj podieľal 29,5 %. I keď jeho podiel sa oproti minuloročnému obdobiu znížil o 3,2 %, v medzikrajskom porovnaní bol počet hotových bytov najvyšší.

 

V Nepále zatkli desiatky tibetských utečencov

Nepálska polícia zatkla vyše 60 tibetských utečencov, keď sa modlili za mníchov, ktorí sa nedávno obetovali v Tibete. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

 

Na kratších tratiach si priplatíte viac

Vyššie ceny za cestovanie vlakom od prvého novembra postihnú tých, ktorí cestujú najmä na kratšie vzdialenosti.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:18