StoryEditor

Sulíkovi ľudia sa chcú prekrúžkovať na jeho úkor

08.03.2012, 23:00

Dvaja kandidáti SaS s takmer nulovou šancou uspieť vyzývajú sympatizantov strany, aby ich prekrúžkovali pred ich šéfa Richarda Sulíka. Dôvodom sú jeho stretnutia s podnikateľom Mariánom Kočnerom. Sulíkovi takáto kampaň neprekáža.

Aktivita zo Stropkova
Sulíkov záväzok o odchode z parlamentu v prípade, že nezíska najviac hlasov spomedzi liberálov, sa stal predvolebným ťahom jeho kolegov. Vo finále kampane si ho osvojili kandidáti Jozef Venglovič a Kamil Bodnár. "Chceme byť reálnymi oponentmi, ktorí ukážu, koľko sympatizantov SaS chce prijať Sulíkovu výzvu. My sme ju prijali," píšu vo svojom propagačnom materiáli.

"Ak sa nám podarí prekrúžkovať Sulíka a bude musieť vrátiť mandát, spravíme to isté, lebo nechceme na tom profitovať," vysvetľujú cez internet potenciálnym voličom. Venglovič kandiduje z nezvoliteľnej 102. priečky a Bodnár až zo 140. Podľa Sulíka je ich aktivita v poriadku, dokonca ju víta. "Je to dovolené, sme vo voľnej súťaži. Určite aj takáto aktivita povedie k lepšiemu výsledku SaS," povedal pre HN.

Čudné vysvetľovanie
Venglovič tvrdí, že spúšťačom ich kampane boli množiace sa otázky ľudí na schôdzky Sulíka s Kočnerom. "Ak si naozaj myslia, že Sulík spravil takú závažnú chybu, tak nech krúžkujú nás," spresnil pre HN. Odmieta, že ich cieľom je zviditeľniť sa na úkor Sulíka, či odstaviť ho. "Chceme iba získať späť hlasy voličov," presviedča Venglovič. Sulík za ich krokmi nevidí nečisté úmysly. "U nás je to oveľa voľnejšie ako v iných stranách. Vraveli mi, čo chcú spraviť."

Zmiešané reakcie
O individuálnej kampani Vengloviča s Bodnárom liberáli, ktorých sme oslovili, nevedeli. "Každý robí, čo môže," reagoval stručne poslanec Juraj Droba. Jeho kolega Martin Poliačik nemá pre svojich straníkov pochopenie. "Ak sa niekto snaží zaujať svojou originalitou, je to v poriadku, ale považujem za neprijateľné, aby sa takéto aktivity konali na úkor niekoho iného v strane," uviedol. Kampaň, naopak, rozosmiala podpredsedu SaS Ľubomíra Galka. "Pochybujem, že chcú na Sulíkovi parazitovať. Zvolili netradičný a originálny nápad ako získať nerozhodnutých voličov."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:25