StoryEditor

Ficovho exporadcu rieši polícia

20.04.2012, 00:00

V prvej Ficovej vláde písal premiérovi prejavy, teraz má problémy so zákonom. Spisovateľ a národovec Drahoslav Machala čelí podozreniu, že v stredu zhodil zo schodov bratislavskej pošty o 11 rokov staršieho spisovateľa Tomáša Janovica s manželkou.

"Oznámenie evidujeme ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Udalosti mala predchádzať hádka spisovateľov. "Manželia sú doudieraní," tvrdí rodinná známa dvojice Magda Vášáryová (SDKÚ-DS). S Janovicom sa nám nepodarilo spojiť. "Rozhodne popieram akýkoľvek útok na pána Janovica a jeho manželku, čo môžu potvrdiť aj zábery priemyselných kamier," vyhlásil Machala pre médiá.

Polícia už videozáznam skúma. Exporadca Machala je podpredsedom Spolku slovenských spisovateľov a autorom knihy o Ivanovi Gašparovičovi. Jeho syn Lukáš bol pravou rukou Štefana Nižňanského v STV.

Bez Machalu
Práve v týchto dňoch finišuje zostavovanie nového tímu poradcov a spolupracovníkov Fica. Machala medzi nimi tentoraz nebude. Ponuku čakal a predpokladal, že ho z úradu vlády oslovia znova. "Určite to nejako príde," povedal pre HN pred mesiacom.

Podľa Vladimíra Faiča (Smer-SD), ktorý bude viesť tím poradcov, so 64-ročným Machalom už nerátajú. "Absolútne nie," uviedol Faič. Dôvody nevysvetlil. HN zistili, že Fico už vôbec neplánuje s publicistom spolupracovať. Machala sa už k tejto záležitosti nevyjadril. Spomedzi poradcov je zatiaľ istý ekonóm Peter Staněk. Ďalšie mená potvrdí Smer o týždeň.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 12:44