StoryEditor

Slovák pri podávaní priznania: Zažalujem Apple, kvôli nim mám problém s daňou

31.03.2015, 19:17
Autor:
redred

V posledný deň podania daňových priznaní – 31. marca (utorok) majú pracovníci Slovenskej pošty na 85 vybraných pobočiek po celom Slovensku predĺžený pracovný čas.

Na Daňovom úrade na Ševčenkovej ulici v Bratislave bolo rušno aj po záverečnej. Tesne po 19-tej ešte odchádzali poslední ľudia a úľavu mali jasne vpísanú v tvári. 

Nie všetci však mali toľko šťastia. Mladý Slovák Oliver Genský vyšiel bezmocný z obchodu s tlačiarenskými službami, ktorý je neďaleko úradu. Daňové priznanie si chcel vytlačiť z cloudu - virtuálneho úložiska, technológie však zlyhali. V tlačiarni mali prístroje Apple, ktoré nedokázali otvoriť internetovú adresu, kde bolo uložené daňové priznanie.

“Asi zažalujem Apple, toľko sme sa trápili v tlačiarni a i tak sa mi nič nepodarilo vytlačiť. A teraz mám problém,” konštatuje nahnevane.

Diane v posledný deň podávania daňových priznaní sme sledovali online na poštách v Bratislave:

Slovák pri podávaní priznania: Zažalujem Apple, kvôli nim mám problém s daňou 21:06 Poštu v Auparku zavreli od ôsmej Pošta v Auprku je zatvorená. Otvorené mali do 20.00, po tom sa do nej pokúšal sa dobíjať jeden človek, no nemal šťastie. Celé centrum sa postupne vyprázdnilo je tam kľud. 20:50 Slovák pri podávaní priznania: Zažalujem Apple, kvôli nim mám problém s daňou Na Daňovom úrade na Ševčenkovej ulici v Bratislave je rušno aj po záverečnej. Tesne po 19-tej ešte odchádzajú poslední ľudia a úľavu majú jasne vpísanú v tvári.  Nie všetci však mali toľko šťastia. Mladý Slovák Oliver Genský vychádza bezmocný z obchodu s tlačiarenskými službami, ktorý je neďaleko úradu. Daňové priznanie si chcel vytlačiť z cloudu - virtuálneho úložiska, technológie však zlyhali. V tlačiarni mali prístroje Apple, ktoré nedokázali otvoriť link, kde bolo uložené daňové priznanie. Asi zažalujem Apple, toľko sme sa trápili v tlačiarni a i tak sa mi nič nepodarilo vytlačiť. A teraz mám problém,” konštatuje nahnevane. Úradníčky však aj po dlhej šichte nestrácajú ochotu. A aj keby chceli mladíkovi priznanie vytlačiť, nejde to. “Pani redaktorka, však my tu nemáme ani tlačiareň a ani toner,” vysvetľujú editorke Hospodárskych novín Petre Jamrichovej. Nakoniec sa však riešenie nájde. Oliver spíše rukou žiadosť o odklad. A úradníčky mu podpíšu jeho prevzatie. Tento príbeh sa teda končí dobre. 20:33 Na SNP je pošta otvorená do 22.00 hod. Na námestí SNP v Bratislave je pošta otvorená do 22.00 hod. Máte poslednú možnosť.  20:01 V Avione vládne chaos Na pošte v bratislavskom nákupnom centre v Avione vládne chaos. Je tam asi 50 ľudí, ktorí buď sedia na lavičkách alebo nervózne pozerajú do mobilov. Fungujú tri okienka. Jedna zákazníčka kričala do telefónu manželovi, že príde domov až neskoro, „lebo je to tam nadlho".
 
19:55 Pokoj hlási aj Ružinov Aspoň takto vyzerala situácia na hlavnej ružinovskej magistrále na Pošte 25 krátko pred koncom úradných hodín. Tie, napriek dnešnému špecifickému dňu, končili už o 19.00 hod. Na záver dňa sa v priestoroch pošty pohybovalo už len posledných pár zábudlivcov so zelenými tlačivami a bielymi obálkami v rukách. 19:46 "Hlavný nápor ľudí máme už za sebou“ Slováci si tento rok s daňami dali na čas, hodnotí priamo z terénu šéfredaktorka HN Marcela Šimková a jej zástupca František Kvarda.  Žiadne dlhé rady, priam nuda. Takto to dnes krátko pred 19:30 vyzeralo na pošte v nákupnom centre Shopping Palace na kraji Bratislavy. “Hlavný nápor ľudí už máme za sebou, boli tu aj rady. Teraz je situácia pokojná. Avšak otváracie hodiny ešte neskončili,” hovorí nám pracovníčka pobočky.  Zhovorčivosť však končí - druhá kolegyňa ju rýchlo upozorňuje, že stanoviská pre novinárov má dávať iba centrála Slovenskej pošty. Snaha o investigatívu v tejto chvíli končí, nezískame ani odpoveď o predĺžených otváracích hodinách. Tabuľa pred pobočkou však dlhší pracovný čas neavizuje, štandardne sa má zatvoriť o 20.00. 
 
19:44 V Centrali bolo tridsať ľudí V nákupnom centre Central bola približne hodinu pred koncom otváracích hodín pokojná nálada. Vonku stále približne tridsať ľudí, ale rad sa posúval rýchlo. Bežne majú otvorené do 20.00 hod. a otváracie hodiny. Na dverách nebol ani zavesený žiadny oznam.
 
19:33 Pozrite si, kde sú ešte otvorené pošty 19:30 Na Tomášikovej je plné parkovisko Pošta na Tomášikovej ulici v Bratislave je takmer prázdna. Pri okienku boli štyria ľudia a ďalší dvaja čakajú v rade. Pred poštou nie je kde zaparkovať.
 
 
19:29 V Poluse to potrvá ešte 45 minút V Bratislavskom Poluse je približne tridsať ľudí. Niektorí na poslednú chvíľu vypĺňajú adresy a  volajú domov, pretože meškajú.   Podľa odhadov to ešte vyzerá na 45 minút. Fungujú dve okienka z troch. Ľudia čakajú v radoch a nervózne klikajú do mobilov.
01 - Modified: 2007-04-27 17:25:00 - Feat.: 0 - Title: Gáborík a Radivojevič už v Moskve
01 - Modified: 2024-04-18 16:08:21 - Feat.: - Title: Lídri Únie prerokovali možnosti posilnenia konkurencieschopnosti únie. Štáty majú výhrady k úprave daní 02 - Modified: 2024-04-16 05:16:58 - Feat.: - Title: Bidenovci zverejnili daňové priznanie, zarobili vyše 600-tisíc dolárov 03 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Platenie daní má prejsť revolúciou. Štát chce odbremeniť firmy od záťaže týkajúcej sa státisícov zamestnancov 04 - Modified: 2024-04-10 08:14:02 - Feat.: - Title: Daň zo sladených nápojov je istá. Pomôže nám v boji proti pandémii obezity? 05 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Seriál o pôde a majetku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:01