StoryEditor

Fico oslavoval v Bratislave MDŽ. Prišlo štyritisíc žien

18.03.2014, 19:23
Autor:
tasr, stltasr, stl

Na oslavy Medzinárodného dňa žien (MDŽ) do bratislavského Národného tenisového centra (NTC) dnes prišli viac ako štyri tisícky ľudí, takmer bez výnimky žien. Smer-SD organizuje sériu mítingov pri príležitosti toho sviatku vždy v marci už desiaty rok, tentoraz však prebiehajú v čase vrcholiacich volieb prezidenta. "Hlavne choďte 29. marca voliť," povedal na dnešnom mítingu prezidentský kandidát Smeru-SD, premiér a predseda strany Robert Fico, bola to však jediná poznámka, ktorá dnes večer na volebnú tému zaznela.

"Nedá sa osláviť MDŽ 8. marca na celom území Slovenska, Bratislava padla na dnešný deň. Všetko dobré k vášmu sviatku," privítal líder Smeru-SD prítomných. Mítingy venované MDŽ odštartovala jeho strana 1. marca na východe Slovenska v Michalovciach, posledný bude 26. marca v Trnave.

Dnešný večer sa skladbou programu zásadne nelíšil od iných rokov. Otvárala ho ľudová hudba v podaní kapely Zlaté husle, po nej zazneli šlágre Otta Weitera s manželkou Andreou Fischer-Uhríkovou a pieseň Najkrajší kút v šírom svete, ženám ju predniesol Berco Balogh. Nasledovala talkshow v podaní predstaviteľov Smeru-SD a na záver koncert skupiny Elán.

Moderátor Martin Nikodým uviedol predstaviteľov Smeru-SD, predsedu Roberta Fica, podpredsedov Roberta Kaliňáka, Pavla Pašku a lídra eurokandidátky strany Maroša Šefčoviča.

Tak Robert Fico, ako aj Pavol Paška zdôraznili historické korene sviatku, ako aj tradíciu Smeru-SD pri jeho oslavách. "Úlohou sociálnej demokracie je, aby sme obhajovali práva žien," doplnil ich Šefčovič, ktorý dúfa, že jeho dcéra bude mať v budúcnosti také isté šance na uplatnenie v práci ako jeho syn. "Ešte nikdy som nerozprával k takému množstvu ľudí, v ktorom by bolo také silné zastúpenie žien," prekvapil trémou podpredseda Európskej komisie Šefčovič.

Robert Kaliňák si vypomohol bonmotom svojho vládneho kolegu Mareka Maďariča. "Muž rieši problémy ženy, ktoré by nemala, keby sa za neho nevydala," povedal a vzápätí potešil publikum poznámkou, že pre mužov je "prirodzené byť pod papučou". Paška kontroval výrokom rímskeho filozofa, podľa ktorého lepšie, ako tráviť čas v knižnici, je spávať so vzdelanou ženou.

Podľa Kaliňáka je tento sviatok pre politikov Smeru-SD príležitosťou opustiť nakrátko mútne vody parlamentnej politiky a stretnúť sa s normálnymi ľuďmi. "Sviatok robíme už desať rokov a vážime si, že vám môžeme zablahoželať," podčiarkol Kaliňák.

01 - Modified: 2006-03-03 09:50:00 - Feat.: 0 - Title: Európska únia chce od Česka vysvetlenie tendra na mýtne
01 - Modified: 2022-02-11 09:48:22 - Feat.: - Title: Orbán pozval Trumpa do Budapešti. Sľubuje si od toho podporu v kampani 02 - Modified: 2022-02-01 11:20:02 - Feat.: - Title: Nahé fotky celebrít, ktoré vydieral hacker, sú len kampaň. Kavaschovej príbeh je však reálny 03 - Modified: 2021-12-01 08:56:57 - Feat.: - Title: Organizácia za práva zvierat predáva odevy a doplnky z „ľudskej kože”. Kampaň má ľuďom otvoriť oči 04 - Modified: 2021-11-26 19:41:46 - Feat.: - Title: Spoliehali sa na štát, očkovaciu kampaň nakoniec organizovali sami. V Bardejove sa zmobilizovali mladí ľudia 05 - Modified: 2021-11-25 10:51:29 - Feat.: - Title: Prezidentka povzbudzuje týrané ženy: Vieme prispieť aj postojom, ktorý nebude násilie zľahčovať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:45