Robert Fico a Richard SulíkTASR/koláž HN
StoryEditor

Sulík vracia úder Ficovi: Niektorí členovia vlády majú vážny problém s kokaínom

26.05.2016, 11:40
Autor:
chocho
Roztržka premiéra a šéfa najsilnejšej opozičnej strany nabrala netradičný smer, riešia sa drogy v slovenskej politike.

Politici a drogy? Už dávno nič nespojiteľné. Politický súboj na Slovensku sa vydal netradičnou cestou a preniesol sa aj na toto pole. Premiér s lídrom najsilnejšej opozičnej strany si cez médiá posielajú šťavnaté odkazy.

Šéf SaS Richard Sulík v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo čelil otázke, či je v jeho strane „veľa koksu“. Otázka narážala na nedávne výroky premiéra Roberta Fica o drogách v strane liberálov.

„Nikdy žiaden nebol,“ odpovedal Sulík a následne poslal premiérovi a jeho strane „pozdrav“.

„Keď sa ideme o tomto vážne baviť, tak si myslím, že niektorí členovia vlády majú vážny problém s kokaínom.“ Konkretizovať ich však odmietol. Pripomenul aj prípad kontroverzného novinára Martina Daňa, ktorý čelí žalobe exministra Smeru Jána Počiatka, pretože ho vyzval, aby sa podrobil testu na užívanie drog. 

Celá roztržka sa začala tým, že Sulík po svojej tlačovke v piatok 20. mája, na ktorej bol strohý a tváril sa, že veľmi s novinármi komunikovať nechce, na chodbe parlamentu prekvapil slovami o Ficovom konci.

"Počul som z dobre informovaného zdroja, že to Robert Fico po predsedníctve zabalí."

Reakcia premiéra nenechala na seba dlho čakať. Fico v prvom rozhovore po operácii srdca pre TASR poprel Sulíkove slová o jeho konci na poste premiéra. "Ja by som mohol povedať, že podľa zdrojov zvnútra SaS, ktoré nechcem menovať, je tam príliš veľa koksu," dodal Fico. 

Nejde samozrejme zďaleka o prvú roztržku týchto dvoch mužov. Ešte prednedávnom si posielali ostré odkazy prostredníctvom komentárov v HN.

Najprv Sulík koncom apríla, v čase, keď Fico ležal na ARO po operácii srdca, premiérovi odporučil, že to je „dobrý dôvod to zabaliť“.

O pár dní na to napísal Fico z lôžka komentár s titulkom: „Pán Sulík, aspoň na ARO mi dajte pokoj!“ Sulíkovi vyčítal, že nevie, čo sú pravidlá slušného správania.

Pozrite si rozhovor, v ktorom premiér reaguje na Sulíkove slová o jeho konci:

01 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 02 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 05 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 22:30