Robert Fico
StoryEditor

Fico: Myslíte si, že sa v Bruseli niekto pýtal na blázna Matoviča? Toho má každý v paži

10.07.2016, 11:50
Autor:
chocho
Lucia Nicholsonová podľa premiéra zneužila svoju moc. Opätovne vyjadril svoju podporu Robertovi Kaliňákovi.

„Nemám záujem sa stať súčasťou politického dna, ktoré tu opozícia vytvára,“ vyhlásil premiér Robert Fico v relácii V politike televízie TA3. Opozícia je podľa Fica frustrovaná lebo nezložila vládu.

Nicholsonová zneužila moc

Krikom chcú niektorí politici zakryť vlastné podozrenia z trestných činov, tvrdí premiér. Okrem toho mu prekáža, že sa z človeka, ktorý porušil bankové tajomstvo, robí vlastenec. Konanie podpredsedníčky parlamentu a poslankyne SaS Lucie Nicholsonovej považuje za zneužitie moci. 

Pozrite si vyhlásenie Fica, v ktorom vyjadril podporu ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi:

„Čakal som, že predsedníctvo zomkne túto krajinu,“ povedal premiér. Je na hlavu padnuté, aby v čase, keď predseda vlády preberá predsedníctvo, čelil zároveň odvolávaniu, vyhlásil. „Žiadam opozíciu, aby prestala škodiť predsedníctvu a robila normálnu opozičnú politiku.“

Zatiaľ podľa Fica slovenské predsedníctvo prebieha perfektne. „Myslíte, že sa v Európskom parlamente niekto pýtal na blázna Matoviča? Tak toho má každý v paži.“

„Prečo by mal minister vnútra Robert Kaliňák stratiť dôveru?“ Reagoval Fico na otázku moderátora, či je možné, že v budúcnosti stratí Kaliňák jeho dôveru. Kaliňák podľa Fica dokázal, že neporušil žiadny zákon a nikto nepredložil dôkazy o opaku. „Má dôveru zahraničných partnerov,“ dodal Fico.

Je veľká pravdepodobnosť, že v Rakúsky vyhrá extrémista

Na Slovensku podľa Fica nič ako 100 dní vlády neplatí. „Tu nikto na nič nehľadí,“ vyhlásil. „Ešte som len prebral dekrét od prezidenta a už som mal na ľavej tepne médiá a na pravej opozíciu,“ dodal premiér s tým, že niektorí politici mu nedali pokoj ani na ARO.

Migračná kríza rozdeľuje spoločnosť v celej Európskej únii, myslí si Fico. Ako príklad uviedol rakúske prezidentské voľby, ktoré sa budú musieť opakovať. „Je vysoko pravdepodobné, že vyhrá extrémny kandidát.“

Zároveň však vyzdvihol členstvo Slovenska v únii. Dôkazom toho podľa Fica je klesajúca nezamestnanosť, prichádzajúce investície či čerpanie eurofondov, ktoré je podľa jeho slov 97 percentné, čo predstavuje v únii nadpriemer.

Napriek tomu má podľa slov premiéra európska dvadsať osmička viacero závažných problémov. Únia musí k ľuďom hovoriť jasnejším jazykom, tvrdí Fico. Okrem toho musí byť samostatnejšia a suverénnejšia, lebo sa podľa Fica zdá, že európsky blok je v závese Spojených štátov, čo majú dokazovať aj sankcie proti Rusku.

„Zaznamenali sme prvé náznaky prejavov nevraživosť voči migrantom vo Veľkej Británii,“ povedal Fico k brexitu. V Británii je podľa Fica približne 80-tisíc Slovákov, ktorí výraznou mierou prispievajú k národnému dôchodku ostrovnej krajiny. „Je to smutné,“ dodal.

01 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovorí, že iba plní sľub voličom. Opozícia tvrdí, že ide o politický útok 02 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 03 - Modified: 2024-04-26 13:44:29 - Feat.: - Title: Ficove výroky znepokojujú opozíciu. Ohrozené sú dôchodky dvoch miliónov ľudí, tvrdia 04 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 05 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 15:28