Marek Harbuľák z Asociácie hotelov a reštaurácii v rozhovore pre HNtelevíziu hodnotil aktuálnu situáciu.
Tá je podľa neho ešte náročnejšia oproti tej minuloročnej. Dôvodom sú aj komplikovanejšie a prísnejšie opatrenia z covid automatu.
Ľudia skôr plánovali jednodňové výlety než dlhodobejšie dovolenky, čo malo dopad aj na prevádzky hotelierov.
Problémy pociťujú mestské reštaurácie, či pobytové hotely, ktoré stále zaznamenávajú straty.
Návrat k normálu pri tom nie je na dohľad. Okrem zníženia tržieb však prevádzky hotelov a reštaurácií čelia aj ďalšiemu problému.
Tým je nedostatok zamestnancov. Po tvrdých opatreniach a období, kedy museli prepúšťať, by teraz mnohí chceli ľudí nabrať späť, no nemajú koho.
O týchto, ale aj ďalších pálčivých problémoch HORECA biznisu budú diskutovať na slovo vzatí odborníci už 6. a 7. septembra.
O pomoci celému sektoru cestovného ruchu porozprávajú aj ministri Andrej Doležal a Milan Krajniak.
Viac o podujatí sa dozviete TU.